Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Falt fra seier

KITZBØHEL (Dagbladet): «Klønete» var det første Kjetil Aamodt tenkte da han flakset ned målhenget. Så handlet alt om å komme seg ned med helsa i behold. - Hadde Kjetil kommet på pallen i dag, ville han vunnet utforgull i OL, mener pappa Finn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil var på god vei inn blant de aller beste i sprintutforen i går. Ifølge høyst uoffisielle videomålinger som det norske trenerteamet foretok etter rennet, passerte Kjetil likt med den sveitsiske vinneren Didier Cuche på den siste hoppkanten. Og Kjetil hadde større fart. Antakelig litt for stor.

For i det siste svevet kom han bakpå og ramlet fra det som kunne blitt sesongens første verdenscupseier.

På gang

Men den kjøringa Kjetil bød på før han møtte snøen, fikk pappa Aamodt til å snakke med store OL-bokstaver.

- Kjetil er virkelig på gang i utfor. En plass på pallen i dag ville gitt den nødvendige sjøltilliten og gull i Nagano, slår Finn Aamodt skråsikkert fast.

Sønnen er ikke helt enig i analysen:

- I OL blir det et helt annet renn. Men han har rett i at jeg er på gang. Og det er jeg fortsatt, sjøl om jeg ikke kom til mål i dag. Det viktigste med tanke på OL er at jeg vet at jeg kan kjøre fort på ski.

Kunne stått

Akkurat det beviste Kjetil Aamodt gjennom to omganger i går. Minus noen få meter.

- Jeg trodde jeg var i balanse før det siste hoppet, men det stemte visst ikke, forklarer Kjetil.

- Jeg kom bakpå og fikk altfor mye luft under skiene. Jeg kunne sikkert holdt meg på beina og kommet meg til mål. Men da hadde også sjansen for en alvorlig skade vært mye større. Derfor valgte jeg et kontrollert fall, sier Aamodt. Fornøyd med at helsa er i god behold. Men bitter fordi han mistet topp-plasseringen.

- Veldig kjedelig. Det var i sprintutfor jeg skulle gjøre det her i Kitzbühel.

Ikke tøff nok

For selv om Kjetil Aamodt får en ny utforsjanse i dagens klassiske Hahnenkamm-renn, er ikke optimismen den samme. I dag er det nemlig lang - og bratt - Kitzbühel-løype på menyen

- Jeg er ikke tøff nok i de bratte partiene på toppen, innrømmer Kjetil.

- Men med enda mer aktiv kjøring, kan det bli bra.

Alpinsjef Jan Ove Nystuen var først og fremst fornøyd med at Kjetil ikke havnet på skadelista i går. For han vet at topp-plasseringene kommer før eller siden.

- Kjetil kjører veldig bra utfor for tida. Det han gjorde fram til fallet lover godt, mener Nystuen.

  • Østerrike fikk sesongens første fartsnedtur i går. Andreas Schifferers sjetteplass var østerriksk bestenotering.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!