Falt fra tittelen

Tor Arne Hetland hadde sjansen til å overta sammenlagtledelsen i verdenscupen, men falt i den eneste bakken på Nye Ullevi i Göteborg i går kveld.

Foran lørdagens verdenscupavslutning på 30 kilometer skiathlom i Falun ligger Helleland-mannen nå 36 poeng bak sammenlagtleder Axel Teichmann i den totale verdenscupen. Han hadde trengt de 50 ekstra poengene en seier ville gitt.

Hetland falt da han forsøkte å passere finske Keijo Kurttila i den eneste lille kneika på annenrunden i den 1160 meter lange sprinten.

-  Jeg vet ikke hva som skjedde. Plutselig lå jeg i snøen, sier Tor Arne Hetland.

-  Vanskelig

Selv om utgangspunktet ikke ble så bra som han håpet har han ikke helt gitt opp kampen mot Teichmann.

-  Det blir vanskelig, men er fortsatt mulig, sier Hetland - som i det minste vant sprintcupen og også topper pengelista sammenlagt med 83 000 innløpe sveitserfranc (530 000 kroner).

I Hetlands miss stakk en annen nordmann av med seieren, i stedet:

Trond Iversen ledet finalen fra start til mål. Lovende Ola Vigen Hattestad kom på tredjeplass.

Fornøyd

Sprint-trener Ulf Morten Aune var fornøyd etter løpet:

-  Seks nordmenn har vunnet sprintrenn denne sesongen, vi hadde to på pallen nå, og vi fikk de tre beste sammenlagt i sprintcupen. Helt utrolig, sier Aune til Dagbladet.

Han mente Hetland i går var offer for uflaks.

-  Han var først litt uoppmerksom da finnen kom, og var uheldig da han tok opp jakten. Det var veldig synd, for Tor Arne var helt overlegen i kvart- og semifinalen. NB! I dameklassen var Marit Bjørgen helt suveren. Hun vant sin 19. verdenscupseier etter å ha hatt full kontroll på konkurrentene i alle finalerundene.

UFLAKS: Helt inntil fallet var Tor Arne Hetland suveren i sprinten i Sverige. Nå ramlet han kanskje fra sammenlagtseieren i verdenscupen.
SUVEREN: Marit Bjørgen var best i dameklassen - igjen.