Norge tapte mot Kroatia i semifinalen i Håndball-EM 2020

Falt hardt på egne feil!

Norge mistet hodet i den siste ekstraomgangen. Men bare vent til Sommer-OL!

UTSLÅTT INNTIL VIDERE: Viktig å holde fast på all gleden håndballgutta har spredd de siste ukene. Dette er et lag som like gjerne kan vinne Sommer-OL om et halvt år. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix.
UTSLÅTT INNTIL VIDERE: Viktig å holde fast på all gleden håndballgutta har spredd de siste ukene. Dette er et lag som like gjerne kan vinne Sommer-OL om et halvt år. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET var feil på feil som ødela Norges finalesjanser i Håndball-EM. Det begynte da håndballgutta kunne avgjort kampen på slutten av ordinær spilletid med Sander Sagosens straffebom. Og fortsatte med avgjørelsen om at han ikke skulle ta den neste straffen.

Hvem som tok den avgjørelsen, vet jeg ikke. Det kan være det samme. Magnus Jøndal ble uansett beordret til å overta, og så bommet også han.

Da fortsatte dramaet og alle feilene som gjorde at Norge tapte denne semifinalen etter fire ekstraomganger.

DER holdt ikke engang Torbjørn Bergeruds glitrende målvaktsspill. Vi ble mer og mer usikre i en stokkete angrepsspill. Sagosens storhet holdt spenningen oppe, men det glapp med brøyt på brøyt helt fram til Gøran Johannessens uheldige skudd i stolpen og kroatenes seiersmål i de siste sekundene.

Men det er verken straffebom, brøyt eller et tilfeldig stolpeskudd som gjør at EMs beste offensive mannskap for en gang skyld aldri fant rytmen. Et så bittert tap krever langt mer analyse enn masse følelser rett etter kampslutt. Trener Christian Berge finner ganske sikkert svakhetene som gjorde at turneringens mest imponerende håndballag havnet i bronsefinale i stedet for finale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer