Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Falt om og døde

Marc-Vivien Foe kollapset på banen under en landskamp for Kamerun i går. Han våknet aldri igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tragedien skjedde under semifinalen mellom Kamerun og Colombia i Confederations Cup i Frankrike. En talsmann for FIFA sier til nyhetsbyrået Reuters at Foes hjerte stoppet.

Midtbanespilleren datt plutselig sammen i midtsirkelen det 71. minutt. Det var ingen andre spillere i nærheten av Foe da han kollapset.

Medisinsk personell strømmet til, men klarte ikke å redde livet til 28-åringen. Spillet ble stoppet i seks minutter mens Foe ble undersøkt og båret av banen. Der prøvde flere leger febrilsk å få liv i ham. Legene trodde først han hadde svelget tunga.

Spillerne gråt

- De franske legene prøvde å få liv i ham i 45 minutter, men til ingen nytte, sier FIFAs medisinske sjef Alfred Müeller til nyhetsbyrået AP.

- Dette en forferdelig situasjon for internasjonal fotball, for FIFA, for spillerne, for spillerens familie og for kamerunsk fotball, sier han.

Spillerne og publikum som var til stede på den andre semifinalen, ble informert om dødsfallet rett før kampstart. Et bilde av Foe ble vist på storskjerm på arenaen.

Marc-Vivien Foe spilte for tida i franske Lyon, og hadde tidligere spilt i engelsk Premier League. Flere av de franske spillerne, blant dem Thierry Henry, Sidney Govou og keeper Gregory Coupet, gråt åpenlyst da de hørte om fotballvennens bortgang.

Henry scoret tidlig i kampen mot Tyrkia, og pekte mot himmelen for å dedisere målet til Foe.

Alf-Inge Håland spilte sammen med Foe i Manchester City da 28-åringen var på utlån der forrige sesong. Håland var tydelig preget av den triste nyheten da Dagbladet snakket med ham i går kveld.

- Det er helt forferdelig og tragisk. Dette er fryktelig å høre, sier han.

- Selv om han bare var her i ett år, kjente jeg ham godt. Marc var en fin og rolig type og gjorde det veldig bra sportslig. Det er helt uvirkelig. Det er ikke så mye mer å si, sier en trist Håland til Dagbladet.

- Fantastisk person

Harry Redknapp, som hentet Foe til West Ham, var i sjokk.
- Jeg har ikke sett noen i bedre fysisk form enn Marc, og du kunne ikke møte en snillere gutt. Han var en sterk, fantastisk person, sier han til Sportinglife.

Lyon var raskt ute med å sende sine tanker til Foes pårørende. - Marc-Vivien Foe etterlater minnet om en sjarmerende gutt, inkarnasjonen av gleden i livet, skriver klubben på sin hjemmeside.

- Marco, vi vil ikke glemme deg.

ROPTE PÅ HJELP: Både med- og motspillere strømmet til da Marc-Vivien Foe kollapset i midtsirkelen av landskampen mellom Kamerun og Columbia i går.