Falt overbord fra «Innovation»

Den australske matrosen Alby Pratt gjennomlevde noen skremmende minutter i et opprørt hav etter at han i går falt overbord fra den norske båten «Innovation», som deltar i Verden Rundt-seilasen Whitbread.

Pratt var i ferd med å bytte seil på fordekket av båten da han falt overbord midt på natten, mens båten pløyde gjennom høye bølger i vind med 25 knops styrke mellom Australia og Tasmania.

Skipper Knut Frostad iverksatte straks de innøvde rutinene for slike situasjoner, og trass i mørket og den høye sjøen tok det bare sju minutter før Pratt var om bord igjen.

Det var lett å se Pratt på grunn av et blinkende lys han hadde på seg, og båten manøvrerte rett opp til ham med motoren i gang etter at seilene var tatt ned.

«Innovation» ligger som nummer tre på den tredje etappen av kappseilasen rundt verden, mellom Fremantle og Sydney. Men båten ligger foreløpig i ledelsen sammenlagt.

- Det er litt frustrerende for en nordmann å ha alle de svenske båtene foran seg. Men vi skal ikke gjøre tilværelsen enkel for dem, sa Frostad ifølge NTB.

Hinderløype

Båtene seiler nå sikksakk mellom fyr og oljeinstallasjoner i Brass-stredet. Dette kombinert med skiftende værforhold, gjør at snittfarten har gått kraftig ned, skriver Nettguiden.

«Innovation» ligger fortsatt på tredjeplass, men under de rådene forhold kan alt skje. De eneste båtene som holder en noenlunde rett kurs er Swedish Match i ledelsen, EF Language på andreplass, Innovation på tredjeplass og Silk Cut på fjerde.

Båtene er ventet inn til Sydney sent mandag. Holder «Innovation» tredjeplassen, vil de fremdeles lede Whitbread-seilasen etter at tre etapper er unnagjort.

Stillingen kl. 18.00:


1) Swedish Match 0.0 0.0
2) EF Language 5.8 0.8
3) Silk Cut 13.4 -0.8
4) Innovation 14.4 0.7
5) Chessie Racing 15.0 -1.1
6) Merit Cup 15.9 0.0
7) Toshiba 23.0 -0.1
8) EF Education 23.2 -1.4
9) BrunelSunergy 25.5 0.5