Norge - Romania, kl. 20.45 fredag

Falt pladask - gifter seg

- Det kan gi meg en god start på en ny sesong, sier landslagsspiss Bjørn Maars Johnsen.

FORBEREDELSER: Bjørn Maars Johnsen (til høyre) i duell med Håvard Nordtveit på landslagets trening på Ullevaal stadion. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FORBEREDELSER: Bjørn Maars Johnsen (til høyre) i duell med Håvard Nordtveit på landslagets trening på Ullevaal stadion. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer
  • Norge - Romania, kl. 20.45 fredag

ULLEVAAL / STORO (Dagbladet): Fotballandslagets spiss, Bjørn Maars Johnsen (27), får ikke så mye spilletid som han ønsker i nederlandske AZ Alkmaar. Men 29. juni vil lykken smile privat: Da gifter han seg med samboeren Veronica Bernabéu.

- Det blir stort, sier Maars Johnsen til Dagbladet.

Spissen er nå på landslagsoppdrag for Norge. Fredag venter Romania på Ullevaal stadion i EM-kvalifiseringen. Tre dager seinere møter laget Færøyene i Torshavn.

KJÆRLIGHET: Bjørn Maars Johnsen bruker ofte sosiale medier til å vise sin kjærlighet til samboeren Veronica. I slutten av juni gifter de seg.
KJÆRLIGHET: Bjørn Maars Johnsen bruker ofte sosiale medier til å vise sin kjærlighet til samboeren Veronica. I slutten av juni gifter de seg. Vis mer

Maars Johnsen scoret seks mål i serien for laget som endte på fjerdeplass i Æresdivisjon. Men han er misfornøyd med spilletida og vil seriøst vurdere andre tilbud i sommer. I AZ er han lagkamerat med Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson.

Etter de to kommende landskampene går han ut i ferie. Og hyggeligere kan det ikke bli: Bryllupet vil finne sted i en kirke i spanske Elche. Samboeren Veronica kommer fra nabobyen Alicante.

150 gjester

- Det er lett å komme seg dit, så det vil være en del norske gjester i bryllupet, forteller Maars Johnsen.

- Vi blir 150 stykker. Selv om det ikke har gått så bra i klubben, har det alt i alt vært et strålende år for meg. Å gifte seg kan gi meg en god start på en ny sesong.

Maars Johnsen falt pladask for den spanske jenta i 2015. Hans daværende klubb - Litex Lovech fra Bulgaria - spilte kamper på La Manga i Spania. Motstandere var blant annet Vålerenga og Odd.

- Vi hadde fri den siste dagen og kunne gjøre hva vi ville. Da traff jeg henne, har han fortalt. Frieriet skjedde på en restaurant i nederlandske Haag i 2018. Til Dagbladet sa han om frieriet:

- Det var søndag kveld. Klokka var rundt 23.30. Jeg ventet til at alle hadde forlatt restauranten. Vi var de siste gjestene. Så ba jeg hun som serverte komme med kake og champagne om ti minutter. Så fridde jeg ved bordet.

- Hvordan reagerte kjæresten?

- Hun ble veldig glad. Dette er personen jeg vil være sammen med resten av livet.

Må brette opp ermene

Men før sus-og-dus-dagene på den spanske østkysten handler det om å brette opp ermene mot Romania og Færøyene:

- Jeg vil vise at jeg er god nok på dette nivået. Kanskje noen kjøper meg i sommer. Jeg vil at livet som fotballspiller skal være like stabilt som privatlivet. De to neste kampene blir viktig for meg. Og så håper jeg at vi kan gi Spania og Sverige konkurranse i gruppa, sier Maars Johnsen.

De to beste lagene i gruppa går til EM-sluttspillet i 2020.

Bjørn Maars Johnsen slo for alvor igjennom da han spilte for skotske Hearts i 2016-2017. Før dette var han innom noe ukjente klubber i Spania, Portugal og Bulgaria.

EM-kvalik
Spania22004-16
Sverige21105-44
Romania21015-33
Malta21012-33
Norge20114-51
Færøyene20022-60