Arne Scheies nye liv

Falt stygt:
- Fryktelig

Kommentatorlegenden Arne Scheie (78) i stort intervju om smerten på hjemmebane, vennskapet med «Drillo», Scheies jul og familie, Hoppuka, egen fotballkarriere, NRKs tapte rettigheter, Cristiano Ronaldo og Karen-Marie Ellefsen.

PÅ KRYKKER: Arne Scheie er i gang med opptreningen igjen etter at han falt på sin daglige tur i Frognerparken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PÅ KRYKKER: Arne Scheie er i gang med opptreningen igjen etter at han falt på sin daglige tur i Frognerparken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

MAJORSTUEN (Dagbladet): «Kom inn!», roper Arne Scheie med dyp gjenkjennelig røst fra sin egen stue, idet hans kone Ellen møter Dagbladet i døra.

Kommentatorlegenden er ikke så mobil i disse dager, grunnet et bekkenbrudd som kom som følge av et meget smertefullt fall.

Inne i stua venter Scheie iført en helgrønn «grilldress/joggedress».

«Kan du ikke skifte hvis Dagbladet skal ta bilder, Arne?» spør kona.

Litt motvillig går den legendariske hopp- og fotballkommentatoren med på å skifte overdelen, men den grønne buksa beholder han av komfort-hensyn.

Bekledning er ikke det Arne Scheie er opptatt av. Han er en ekte fagmann, en av de mest kunnskapsrike innenfor sitt felt.

Faget er sport. Scheie er kjent for å flytte fokuset vekk fra seg selv og over til idrettsutøverne og de som er i begivenhetenes sentrum.

Men denne gang har han også en egen dramatisk historie å fortelle. Det hele startet i høst.

- Jeg har vært ganske flink i voksen alder til å gå seks kilometer i Frognerparken nesten hver dag. Men denne gang var det løv som dekket en asfaltkant. Da stupte jeg i bakken. Det er 50 dager siden nå. Jeg falt på siden, forteller Arne Scheie til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer