Familielykke

SYDNEY (Dagbladet): Norge- Korea 22- 21. Her feirer familien Hundvin/Andersen OL-bronse og -gull. Men ikke med den fordeling som Mia Hundvin (23) trodde det skulle bli...

- Det er ikke til å legge skjul på at Norge var favoritter i OL. Derfor må det være lov å være litt skuffet. Men Danmark har vist en fantastisk seiersvilje under disse lekene, og fortjente derfor gullet, sier Mia Hundvin til Dagbladet - etter at OL-bronsen var et faktum.

- Hva feirer du mest i dag - din egen bronse eller din ektemakes gull?

- Bronse, svarer Mia kjapt.

Hånd i hånd

Sammen med sin kone hoppet hun hånd i hånd ut av Olympiastadion i Sydney - men ute av parketten møtte duoen den uunngåelige pressehorden.

Mia valgte å stille opp for norsk presse, mens Camilla Andersen spurtet videre...

- Kanskje har jeg vært stoltere etter et mesterskap. Men ett OL-gull og en bronse er da mer enn man kan forvente av en familie i løpet av et mesterskap, sier en strålende opplagt Mia Hundvin.

Tross i intens fokusering - blant annet et fire siders oppslag i Sports Illustrated, to dager før avslutningsdagen - valgte det gifte paret en oppsiktsvekkende offentlig profil.

- Jeg unner Mia alt det beste. Hvis jeg ikke vinner, er det nest beste at hun vinner. Nå er vi veldig lykkelige, sier Mia Hundvin.

OL-bronsen havner i skuffen hjemme i København. Sammen med gullmedaljen.

- Ikke fordi bronsen ikke tar seg ut ved siden av Camillas gull. Simpelthen fordi ingen medaljer passer på veggen. Medaljene ville havnet i skuffen uansett valør. Tross alt er det ting i livet som er viktigere enn OL-medaljer. Det handler om å sette ting i perspektiv, sier Mia Hundvin til Dagbladet.

OL-helter

Begge spilte en avgjørende rolle for utfallet av de to finalekampene i går: Mia Hundvin scoret 22- 21-scoringen for Norge - som viste seg å være seiersgoalen etter Heidi Tjugums fantomredning og fenomenale parade drøye minuttet før slutt.

Camilla Andersen satte fyr på danskene da de lå under 16-22 ti minutter før slutt.

- Camilla har den rutinen som motstanderen manglet. Sånn sett var hun helt avgjørende for utfallet, sier Mia Hundvin.

Stolt av Mia

På vei ut av gullkampen la ikke Camilla skjul på at hun også var stolt av sin kone.

- Bronse er veldig bra, og selv om jeg ikke så kampen fordi vi varmet opp fikk jeg høre at Mia var bra. Jeg er veldig stolt av henne, sier Camilla Andersen til Dagbladet.

Overfor pressen ville hun i går ikke bekrefte nyheten om at hun er i ferd med å gi seg på landslaget.

- Nå skal jeg nyte OL-gullet før jeg sier noe om framtida. Om 14 dager vil jeg svare på om jeg er ferdig på landslaget, sier Camilla Andersen.

JUBEL: Etter at Norge hadde sikret bronse, og Danmark gull, var det klart for seiersdans i håndballhallen for ekteparet Mia Hundvin og Camilla Andersen.