Familien er ikke fornøyd med skulpturprosjekt

Matti Nykänen skal hedres med en skulptur i hjembyen etter sin død. Familien liker ikke forslagene som har kommet inn fra seks forskjellige kunstnere.

FOLKEHELT: Matti Nykänen skal hedres med en skulptur i hjembygda. Foto: AFP / LEHTIKUVA / Martti Kainulainen / NTB Scanpix
FOLKEHELT: Matti Nykänen skal hedres med en skulptur i hjembygda. Foto: AFP / LEHTIKUVA / Martti Kainulainen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den verdenskjente finske skihopperen Matti Nykänen gikk bort i februar, 55 år gammel. Han var en av de største idrettsprofilene fra Finland gjennom tidene.

I løpet av ni aktive sesonger rakk Nykänen å vinne 46 verdenscuprenn. Han hentet også hjem fem olympiske medaljer (fire gull), ni VM-medaljer (fem gull) og 13 finske mesterskap.

Nå skal det finske ikonet hedres med en skulptur i Nykänens hjemby Jyväskylä, men problemet er at familien til Nykänen ikke liker forslagene som har kommet fram.

Totalt seks kunstnere har fått i oppgave å komme med en skulptur til prosjektet, som vil koste kommunen rundt én million kroner.

Det er lokalavisa Keskisuomalainen, gjengitt av svenske Expressen, som skriver at familien har skrevet et brev til kommunen.

«Ingen av dem er akseptable», heter det i brevet.

Ønsker avbildning

Nykänens mor ønsker imidlertid ikke at brevet fra de pårørende skal bli en stor sak. Hun forteller at sønnen hadde ønsket å få en skulpturell avbildning av seg selv - ikke en statue.

- Vi håpet på en avbildning, noe vi påpekte innen dette prosjektet ble satt i gang. En slik type skulptur var også Mattis ønske, sier hun til Keskisuomalainen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer