Familien Hockey

Vålerenga- Storhamar 5- 1. Hockeyjenta Marianne Dahlstrøm er samboer med Vålerenga-kaptein Atle Olsen og søster til Storhamar-veteranen Ole Eskild Dahlstrøm.

- Jeg heier på Vålerenga og Ole Eskild, men aldri på Storhamar, sier Marianne til Dagbladet etter å ha sett samboeren lede Vålerenga til en ny storseier i går kveld.

Tilsammen har familien Hockey 159 landskamper: Ole Eskild Dahlstrøm 81, Marianne Dahlstrøm 49 og Atle Olsen 29.

- Jeg startet da jeg var 10 år, i bobla på Furuset. Nå spiller jeg på damelaget i Vålerenga og på landslaget. Fortsatt har klubben til gode å tape et mesterskap. NM-medaljene ligger strødd i de forskjellige hockeybagene, sier Marianne Dahlstrøm til Dagbladet.

- Også jentesport

På sikt er målet hennes å spille i Torino-OL 2006. Vinterens første landskamper er i romjula, mot et amerikansk lag.

- Hockey er like mye en jente- som guttesport. I kampene lærer du å tenke på mange ting samtidig. Det kan gjøre at du blir flinkere på skolen og i sosiale sammenhenger, sier Marianne Dahlstrøm.

Seierskyss

Etter kampen i går måtte hun trøste lillebroren. Samboeren ble belønnet med et skikkelig seierskyss.

- Vålerenga var best på skøyter, og vant fortjent. Storhamar spilte en sterk førsteperiode (ledet 1- 0), men falt av og fikk ikke til noe spill derfra og inn, sier Marianne Dahlstrøm.

- Storhamar hadde én bra sjanse i første periode, den scoret de på. Siden malte vi bare videre, samtidig som motstanderne ble mer og mer stillestående. Det er alltid moro å vinne, spesielt mot Storhamar, sier Atle Olsen.

12 poengs ledelse

Han startet hockeykarrieren seks år gammel, og skjønner ikke helt hva som skal kunne stoppe Vålerenga i kampen om seriemesterskapet. Med 12 poengs ledelse på Frisk Asker og 14 poeng ned til Storhamar og Trondheim, virker det som løpet er kjørt mens vi ennå skriver oktober.

- 14 poeng opp til Vålerenga høres mye ut. Likevel gir vi ikke opp. Heldigvis er dette slutten på et to ukers maratonprogram som har tappet mye krefter, sier Ole Eskild Dahlstrøm.

Han startet først med puck og kølle i familien Hockey, og har holdt det gående siden femårsalderen. I går innledet han som back, og satt utvist da Vålerenga gikk opp til 2- 1.

- Vålerenga har ingen superstjerner, men er gode jevnt over. Den brede stallen gjorde at det ble vanskelig å henge med på slutten, sier Ole Eskild Dahlstrøm.

Tomålsscorer Joakim Backlund ble kåret til gårsdagens bestemann.