LEGENDE: Michael Schumacher er tidenes mestvinnende Formel 1-fører. Foto: Scanpix
LEGENDE: Michael Schumacher er tidenes mestvinnende Formel 1-fører. Foto: ScanpixVis mer

Michael Schumacher fyller 50 år

Familien i sjelden uttalelse: - Gjør alt som er menneskelig mulig for å hjelpe ham

Lanserer eget museum til ære for Formel 1-stjernen.

I morgen fyller Michael Schumacher 50 år, men de siste seks åra har det vært lite informasjon rundt den tyske superstjerna.

29. desember 2013 ble den tidligere Formel 1-føreren rammet av en skiulykke i de franske alper. Formel 1-stjerna kjørte utenfor oppmerket løype i Meribel, da det gikk fryktelig galt. Tyskeren kolliderte med en stein og pådro seg alvorlige hodeskader.

SJELDENT INTERVJU: Få vet hvordan det gikk med Formel 1-legende Michael Schumacher etter at han var involvert i en skiulykke i 2013. Nå har familien publisert det som skal være et av de siste intervjuene han gjorde før ulykken. Video: NTB og michael-schumacher.de Vis mer

Siden den gang har det blitt skrevet mye om Schumacher, men det har ikke dukket opp noen nye bilder og familien har vært svært sparsomme med å uttale seg om tilstanden hans.

- Sensitivt tema

I forbindelse med tyskerens 50-årsdag har familien nå sendt ut en pressemelding, der de betrygger fansen om at Schumacher blir tatt godt hånd om.

- Dere skal være trygge på at han er i de beste hender og at vi gjør alt som en menneskelig mulig for å hjelpe ham. Helsen hans er et sensitivt tema, og vi håper dere forstår at vi følger hans ønsker når vi holder den privat. Samtidig vil vi takke dere for deres vennlighet og ønske dere et godt nytt år, skriver familien på Facebook.

På 50-årsdagen lanserer familien også en egen Michael Schumacher app gjennom stiftelsen «Keep Fighting». Her kan man lære mer om motorsportstjernens liv i et virtuelt museum.

- Vi ønsker å huske og feire seierne hans, rekordene og jubelen, skriver familien.

Schumacher er tidenes mestvinnende Formel 1-kjører med sju VM-titler, hvorav fem kom som Ferrari-fører. Han vant 91 av de 306 løpene han stilte opp i og er fortsatt 18 seirer foran nummer to på listen, Lewis Hamilton. Han kjørte sitt siste Grand Prix-løp i 2012.

- En svært privat person

Formel-1-direktør, Ross Brawn, som tidligere var Schumachers sjef i Ferrari, støtter familiens avgjørelse om å ikke fortelle noe om helsetilstanden til tyskeren.

- Jeg er i kontakt med Corinna (Schumachers kone jou.anm.) og jeg er helt enig i avgjørelsen. Michael har alltid vært en svært privat person og det har vært en rettesnor gjennom karrieren og livet hans, sier han ifølge BBC.

En som besøker Schumacher støtt og stadig, er hans tidligere sjef Jean Todt. Han er nå president i Det internasjonale bilsportforbundet.

I et intervju med magasinet Auto Bild, gjengitt av blant annet Die Welt, letter han litt på sløret. Der bekrefter han at han ser Formel 1 sammen med sin tidligere elev - og at de så Brasil Grand Prix sammen i starten av november i år.

- Jeg prøver å være forsiktig med slike uttalelser, men det stemmer. Jeg så det sammen med Schumacher i hans hjem i Sveits, sier Todt.