ER SAMMEN I ITALIA: Therese Johaug får besøk av mor Gro og far Thorvall i italienske Seiser Alm i dag (Bildet er fra ski-VM i Falun 2015). Innen i morgen får Therese den endelige dopingdommen av CAS. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
ER SAMMEN I ITALIA: Therese Johaug får besøk av mor Gro og far Thorvall i italienske Seiser Alm i dag (Bildet er fra ski-VM i Falun 2015). Innen i morgen får Therese den endelige dopingdommen av CAS. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Therese Johaug i Italia

Familien Johaug samles i Italia før dommen faller: - De fleste gode eventyr har jo en lykkelig slutt

Krysser fingrene før dommens dag.

MÜNCHEN/OSLO (Dagbladet): I går reiste Therese Johaug og broren Karstein til italienske Seiser Alm for å trene i høyden.

Treningsoppholdet har vært planlagt lenge, men faller sammen i tid med når den internasjonale voldgiftsretten, CAS, skal felle den endelige dommen i dopingsaken mot Johaug.

- Vi trodde vi skulle være ferdig med denne saken i juli, men så ble fristen til CAS utsatt til nå. Hun valgte å følge planen hun hadde, og reiste ned i dag, sa Johaugs manager, Jørn Ernst, til Dagbladet i går.

Treningsoppholdet i Seiser Alm er en del av OL-oppkjøringa Johaug kjører i privat regi. Therese Johaug har allerede sonet ti måneder av dopingdommen, og satser alt på å bli OL-klar i februar.

Tøff tid

I dag satte mor og far Johaug, Gro og Thorvall, seg på flyet også. Sammen med den amerikanske familien Therese og Karstein har bodd hos i Aspen i sommer, skal de ha en liten familie- og venneferie i Seiser Alm.

Bonusen for familien er at de da er samlet når dommen kommer. CAS har satt fristen for domsavsigelsen til i morgen, fredag.

- Det har vært tøft, men jeg håper de har tatt til fornuften, sier Thorvall Johaug til Dagbladet.

Håper på lykkelig slutt

Johaug har vært utestengt fra organisert idrett siden 18. oktober 2016. I det norske domsutvalget ble hun idømt 13 måneders utestengelse, men det internasjonale skiforbundet, FIS, mente straffen burde ligge mellom 16 og 20 måneder, og anket den norske dommen inn for CAS.

Svaret og dommen fra CAS er altså ventet i løpet av morgendagen.

- De fleste gode eventyr har jo en lykkelig slutt. Jeg håper det er tilfellet denne gangen også, sånn at vi kan bli ferdige med saken og gå videre, sier Thorvall Johaug til Dagbladet på flyplassen i München.