Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Familien min er skeptisk

Egil «Drillo» Olsen (62) måtte bearbeide kona Siggen (46) og datteren Kine (10) en god stund før han fikk klarsignal til å gjøre comeback som fotballtrener.

FREDRIKSTAD/OSLO (Dagbladet): -  Kona var ikke overvettes begeistret, nei. Hun var skeptisk til at jeg skulle ta en trenerjobb igjen, forsikrer Drillo overfor Dagbladet.

Først klokka 22.35 i går kveld kunne han rusle inn døra hos Sigrun Vedelden og datteren Kine hjemme i Storkenebbveien like ved Sognsvann i Oslo. Da hadde det vært et konstant leven rundt den tidligere landslagssjefen helt siden nyheten om at han tar over som hovedtrener i Fredrikstad ble presentert på en pressekonferanse klokka 15 i går.

-  Det har vært en hektisk dag, men jeg var også forberedt på det. Jeg satte opp en del plusser og minuser før jeg sa ja til jobben, og all mediekontakten var definitivt et av minusene, sier Drillo.

Nå som en av Fotball-Norges levende legender gjør comeback i trenerrollen, blir det heller ikke mye roligere de neste dagene:

På blokka for i dag har han flere intervjuavtaler og opptak til et innslag på «Senkveld» på TV 2 fredag.

Skal pendle

Med unntak av et kort innhopp som G-19 landslagssjef for to år siden har ikke Drillo trent noe lag siden han fikk sparken i Wimbledon i 1999, og han hadde forsonet seg med at han hadde hatt sin siste trenerjobb. Med stillingen på Idrettshøgskolen, kommentatorjobben i NRK og jobbingen for et eventselskap levde 62-åringen et rolig liv med mye fritid.

Jobben som fotballtrener i Tippeligaen vil kreve mer tid og krefter av ham, selv om han nå trer ut av de tre andre jobbene. FFK ordner hybel til ham, og Drillo ser for seg pendling mellom Oslo og Fredrikstad tre- fire ganger i uka. Å flytte til Fredrikstad er uaktuelt, selv om han har skrevet toårskontrakt med klubben fra hjembyen.

-  Kona er naturligvis bekymret for at jeg får se mindre av familien. Ikke minst blir det langt færre helger på hytta.

Drillos eneste trenersyssel den siste tida har vært for jenter født i 1994 i Koll, laget datteren Kine spiller for. Vervet som assistenttrener der får han ikke fulgt opp lenger.

-  Siste trenerjobben

Til gjengjeld har Drillo lovet familien at dette er hans aller siste jobb som trener.

-  Dette er helt sikkert min siste trenerjobb. Selv en eventuell jobb som landslagstrener i utlandet er nå utelukket i framtida, sier Drillo.

Når han mot familiens anbefaling likevel takket ja til jobben, er det fordi lysten har vokst seg stor og sterk siden den første kontakten mellom Fredrikstad og Drillo for to måneder siden. Det var avtroppende hovedtrener Knut Torbjørn Eggen selv som foreslo Eggen.

-  Uten at Eggen hadde blitt med som hjelpetrener, ville jeg nok sagt nei til jobben. Og så hjelper det jo litt at det er Fredrikstad. Byen bobler jo over av entusiasme. Etter 10. plass festet folket som om de hadde vunnet seriegull, smiler Drillo.

Kan hoppe av

I utgangspunktet skal han trene FFK de to neste åra. Men Drillo sørget for å få med en klausul i kontrakten om at han kan trekke seg etter det første året.

-  Jeg er litt spent på om jeg har den «driven», og overskuddet som er avgjørende i denne jobben. Men ett år går uansett fort, og om jeg finner ut at det blir for tøft og jeg heller ønsker å leve et roligere liv, så har jeg muligheten til å hoppe av etter ett år.

Helsemessig føler han seg sterk nok.

-  I forhold til revmatismen er det bare å kle seg godt. Ellers er det en stiv ankel som har plaget meg mest, men den har jeg fått stivet opp. Jeg føler at helsa er bra, jeg.

Middag med gutta

I går møtte han spillerne for første gang. Først på treningsfeltet på ettermiddagen, så til middag på avslutningsfesten etter sesongen på en pizzarestaurant i Fredrikstad.

Selv om Drillo var imponert over lagets sterke høstsesong, legger han ikke skjul på at det jobbes med forsterkninger for neste sesong.

-  Historisk sett er andresesongen ofte enda vanskeligere enn den første etter et opprykk. Men hvilke navn vi jobber med, er det for tidlig å si noe om, sier mannen som ledet Norge til VM-sluttspillet i 1994 og 98.

<B>HJEMME: </B> Hektisk comeback for Egil Olsen i går. Hjemme i Storkenebbveien var det stille da han ankom ut på natta. Blomstene kan sikkert være greie å gi til en kone som ikke er overbegeistret for beslutningen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media