BEKLAGER:  Giorgos Katidis legger seg flat etter at han gjorde denne gesten i en seriekamp i Hellas. Foto: AFP PHOTO / STR
BEKLAGER: Giorgos Katidis legger seg flat etter at han gjorde denne gesten i en seriekamp i Hellas. Foto: AFP PHOTO / STRVis mer

- Familien min har opplevd rasisme av verste sort

Slik forklarer Giorgos (20) nazi-feiringen.

(Dagbladet): Den greske fotballspilleren Giorgos Katidis er utestengt fra landslagsspill på livstid etter at han feiret scoring med en såkalt nazihilsen lørdag.

Nå beklager 20-åringen. I et åpent brev legger han seg flat.

SKANDALE:  Giorgos Katidis gjør denne gesten mot tribunen. Foto: EPA/STRINGER
SKANDALE: Giorgos Katidis gjør denne gesten mot tribunen. Foto: EPA/STRINGER Vis mer

- Oppførselsen er totalt uakseptabel. Det er ingen grunn til å prøve å bortforklare meg. Jeg gjorde en feil. Det er utilgivelig, og jeg skal betale for smerten jeg har påført andre. Til tross for mine 20 år, er jeg nær å sette punktum for karrieren, skriver Katidis i brevet, gjengitt av Aftonbladet.

Opplevd rasisme Katidis spiller i klubben AEK og er tidligere kaptein for Hellas' U19-landslag. Feiringen skjedde i kampen mot Veroia i går.

- At jeg ikke visste hva jeg gjorde, er ingen unnskyldning. Jeg er ikke fascist, nynazist eller rasist. Jeg har en halvbror fra Puerto Rico og familien min har selv opplevd rasisme av verste sort, skriver Katidis, som legger til at han forstår det greske forbundets reaksjon.

Forsvar Hendelsen er blitt en snakkis i Hellas og flere har engasjert seg.

- Spillerens hilsen til publikum på nazivis er en alvorlig provokasjon som fornærmer alle ofrene for nazistenes bestialitet og skader fotballens pasifistiske og humane karakter, heter det i en uttalelse fra det greske fotballforbundet.

Treneren Ewald Lienen forsvarer spilleren.

- Jeg er 100 prosent sikker på at Giorgos ikke visste hva han gjorde. Han gråt i garderoben etter at han så hvordan journalistene reagerte. Han er ung og trenger beskyttelse, sier han.

PÅ LANDSLAGET: Giorgos Katidis var kaptein på U19-landslaget til Hellas. Dette bildet er fra juli 2012. Foto: AFP PHOTO / JEREK JOEPERA
PÅ LANDSLAGET: Giorgos Katidis var kaptein på U19-landslaget til Hellas. Dette bildet er fra juli 2012. Foto: AFP PHOTO / JEREK JOEPERA Vis mer