Angel Di Maria

- Familien ranet under kamp

Da PSGs Angel Di Maria ble byttet ut i søndagens oppgjør mot Nantes, måtte han haste hjem etter at familien angivelig skal ha blitt utsatt for et ran.

Publisert

Under søndagens kamp mellom Paris Saint Germain og Nantes utspilte det seg noen merkverdige scener. 62 minutter ut i kampen ble argentineren Angel Di Maria byttet ut til fordel for sin landsmann Leandro Paredes.

Idet Di Maria ble tatt av banen, ble han umiddelbart tatt hånd om av PSGs trener Mauricio Pochettino som la hånda si rundt Di Maria og tok han med inn i garderoben.

I forkant av byttet tok PSGs sportsdirektør Leonardo ifølge avisa Le Parisien kontakt med Pochettino og ba han bytte han ut.

Ble ranet

Grunnen til at argentineren ble byttet ut skal ha vært det som blir omtalt som et ran hjemme hos familien hans. Det samme skal også ha skjedd med lagkamerat Marquinhos, som også spilte kampen.

Ifølge den franske storavisa L'Equipe skal tyvene ha stjålet med seg innholdet i en safe.

Politiet ble først kalt til stedet etter at naboer hadde sett personer i hagene rundt husene i området, men politiet fant ingenting. Heller ikke Di Marias sikkerhetsvakt fant noe unormalt.

En time seinere ble politiet kalt tilbake til huset etter at Di Marias kone hadde funnet safen som hadde blitt tømt. Avisa skriver at ingen i huset hadde fått med seg hendelsen før de oppdaget den tomme safen.

Etter kampen, som PSG overraskende nok tapte 2-1, forklarte Pochettino at hendelsen ble nevnt i pausen.

- Det er hendelser utenom fotball som også forklarer andreomgangen. Det er ikke en unnskyldning, men det tappet oss for energi. I pausen pratet vi om ting som ikke handlet om fotball, sa den tidligere Tottenham-manageren etter kampen.

Marquinhos bekreftet også selv på Instragram at hans foreldres hus hans ble ranet mens de var hjemme, men at ingen ble skadd og at de har det bra. Han bekrefter også at franske myndigheter har åpnet en etterforsking

Ikke første gang

Den andre av de store argentinske avisene, Clarín, siterer i stor grad franske RMC, men understreker at familien ble holdt som gisler mens ranet pågikk.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 18.01.2014 Se di Maria klina ballen i mål fra 30 meter Vis mer

I Clarín uthever de også at ranet skjedde bare måneder etter at en annen PSG-stjerne, Mauro Icardi, fikk sitt hus ranet i februar. Mens i 2019 ble Thiago Silva, Dani Alves og Eric-Maxim Choupo-Moting også ofre for ran i den franske hovedstaden.

Det at fotballspilleres hjem blir utsatt for alvorlige hendelser, mens de er opptatt med å spille kamp, har blitt et vedvarende problem. Da Di Maria spilte i Manchester United i 2015, fikk han huset sitt ranet. Det skal også ha vært en av årsakene til at han valgte å forlate klubben.

For under ei uke siden ble den svenske landslagsmålvakta Robin Olsen og hans familie utsatt for et ran i deres hjem nær Manchester. Everton-keeperen ble truet med machete, mens de maskerte gjerningsmennene stjal dyre vesker og klokker.

Også hans manager Carlo Ancelotti har vært offer for ran den seineste tida. I februar stjal to menn en safe fra hjemmet hans på Merseyside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer