Filmen om drapet på Reeva Steenkamp

Familien raser etter Pistorius-film: - Forferdet og lei seg

FILMEN OM OSCAR PISTORIUS: I traileren til filmen kan du se «Blade Runner» avfyre skudd. Video: Lifetime Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Filmen om hva som hendte natta på valentinsdagen i 2013, da Oscar Pistorius skjøt og drepte kjæresten Reeva Steenkamp, ble nylig vist på amerikansk tv.

Da det ble kjent at filmen «Blade Runner Killer» var i produksjon, skapte det sterke reaksjoner fra avdøde Steenkamps familie. Og nå som filmen er ute, har frustrasjonen bare vokst. Nå vurderer de å ta filmen til retten, skriver Daily Mail.

«De er forferdet og lei seg etter å ha lest at filmen er fortalt fra Steenkamp og morens perspektiv,» heter det i en uttalelse.

- Helt feil

Steenkamps mor, June, skal ikke ha blitt kontaktet i forbindelse med produksjonen av filmen, og bidro ikke i det hele tatt.

KJÆRESTER: Reeva Steenkamp og Oscar Pistorius var kjærester. Foto: AFP PHOTO / LUCKY NXUMALO
KJÆRESTER: Reeva Steenkamp og Oscar Pistorius var kjærester. Foto: AFP PHOTO / LUCKY NXUMALO Vis mer

«Hvis inntrykket er at dette er Junes synspunkt, eller at filmen var påvirket av familiens synspunkt, er det feil.»

Reeva Steenkamps søster, Simone, har tidligere i et stort intervju med storavisa fordømt filmen.

- Moren min var rystet da hun fant det ut. Da jeg fortalte henne om det, sa hun bare at hun ble lei seg. Hun var ikke fornøyd, sa Simone.

- Vemmelig

Men også familien til Oscar Pistorius, som nå soner den seks år lange dommen, reagerer på filmen.

- Filmen er laget uten å tenke på familien Steenkamp eller Pistorius, i tillegg til Reeva og Oscar. Hverken Oscar, forsvaret eller familien var involvert i denne filmen på noen som helst måte. Den er ikke den sanne fortellingen om hva som skjedde, sier Pistorius' bror Carl i en uttalelse ifølge nettstedet Bustle.

Også han varsler juridiske skritt.

- Filmen er en vemmelig misrepresentasjon av hva som er sannheten. Filmen er mer et bilde av hva aktoratet ønsket å vise. Vi kommer til å gå rettens vei, sier Carl Pistorius.

Skutt gjennom døra

Oscar Pistorius ble i 2016 dømt til seks års fengsel for drapet på kjæresten Steenkamp.

Steenkamp ble skutt og drept gjennom en baderomsdør på valentinsdagen 13. februar 2013. Pistorius innrømmet at han skjøt, men har hele tiden hevdet at han trodde det var en innbruddstyv som befant seg på badet.

30 år gamle Pistorius har amputert begge beina og vunnet seks gullmedaljer i sprint i Paralympics. Han fikk kallenavnet «Blade Runner» på grunn av skinnene han bruker i stedet for sine amputerte bein.

Han ble verdensberømt da han klarte å konkurrere på lik linje med verdensstjerner under London-OL i 2012. Etter pågripelsen i 2013 ble han tiltalt for overlagt drap, og deretter dømt for uaktsomt drap etter en sju måneder lang rettssak

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer