Familien raser mot Pistorius

- Han har ikke vist noe anger, sier moren til drepte Reeva Steenkamp.

SKANDALE: Oscar Pistorius (t.h) ble dømt for drap på kjæresten Reeva Steenkamp (t.v). Foto: AP
SKANDALE: Oscar Pistorius (t.h) ble dømt for drap på kjæresten Reeva Steenkamp (t.v). Foto: AP Vis mer
Publisert

Oscar Pistorius (34) ble i 2014 funnet skyldig i drap av kjæresten og dømt til 14 års fengsel.

Forrige uke ble det klart at den sørafrikanske paralympiske mesteren kan søke om prøveløslatelse, etter å ha sonet halve straffen for drap på kjæresten.

I forbindelse med søknaden skal Pistorius ha sendt et brev til Steenkamps foreldre. De forteller at de ble målløse da de mottok brevet, men ønsker ikke å avsløre hva Pistorius hadde skrevet.

De forteller imidlertid at de ikke tror på Pistorius, som hele tiden har hevdet at han trodde han skjøt mot en innbruddstyv og handlet i selvforsvar.

- Han viste ingen anger, og vi tror ikke på historien han ga. Vi vet ikke hvordan det endte slik det gjorde. Vi vil ha sannheten, sier June Steenkamp på Good Morning Britain mandag.

- Unnskyld er ikke nok

June Steenkamp mener Pistorius bør sone hele straffen sin.

- Han må gjøre opp for seg. Og det er det vi forventer, sier hun.

- Unnskyld er ikke nok for å bøte på Reevas død. Det er ikke nok.

På tross av at Pistorius nå kan søke om prøveløslatelse er det ikke sikkert han får det. For før prosessen kan starte, må kriminalomsorgen legge til rette for en dialog mellom offerets familie og lovbryteren.

- Pistorius må erkjenne og ta ansvar for handlingene, og det må være en mulighet for partene til å forsone eller en unnskyldning, uttalte kriminalomsorgen forrige uke ifølge News.com.

FORELDRENE: Moren og faren til drepe Reeva Steenkamp. Foto: AP
FORELDRENE: Moren og faren til drepe Reeva Steenkamp. Foto: AP Vis mer

Reagerte med sjokk

Pistorius har alltid stått ved at han handlet i selvforsvar da han skjøt gjennom en lukket baderomsdør, i den tro at en innbruddstyv befant seg på badet.

Advokaten til Steenkamps familie, Tania Koen, fortalte nyhetskanalen SABC forrige uke at June og Barry Steenkamp reagerte med sjokk da kriminalomsorgen først tok kontakt om den potensielle prøveløslatelsen.

Hun sa likevel da at familien var klar for å starte en dialog med Pistorius.

- June har alltid sagt at hun har tilgitt Oscar, men det betyr ikke at han ikke må gjøre opp for seg. Barry sliter litt med det, men det er noe han må si når den tid kommer, uttalte Koen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer