Derfor forsvant Solskjær fra Twitter

Familien reagerer

Ole Gunnar Solskjær er tydelig på at han ikke bruker nevneverdig med tid på skriverier om seg selv. Men familien får med seg det som skrives om ham.

SIER FRA: Ole Gunnar Solskjær forstår godt at det skrives om ham, men gir tydelig beskjed dersom det står ting i avisene som ikke stemmer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har fått noen spørsmål fra kompiser og familie om hvordan det går med meg. Og da lurer jeg på hvorfor jeg har fått det. Da er det fordi det har blitt sagt «ditt og datt.» Og da har jeg ikke fått med meg overskrifter som har stått i avisa di for eksempel, eller i andre medier, sier Manchester Uniteds manager, mens han peker på Dagbladets journalist.

- Sikter du til noe spesielt i min avis som du ikke er fornøyd med?

- Nei, nei. Det er som de sier her: «Water off a duck's back.» Du kan ikke la deg påvirke av hva som blir sagt om deg og hvilke meninger som finnes. Roosevelt hadde en fin tale en gang i tida. Det er mannen som står i arenaen, det er ikke kritikerne som betyr noe, sier Solskjær.

Reagerer på løgner

Han har forståelse for at det skrives om ham med jevne mellomrom. Han er tross alt manager i en av verdens aller største klubber - selveste Manchester United. Medietrykket er noe han altså tar med knusende ro.

- Det er en del av det yrket jeg har valgt. Jeg har spilt fotball i alle år. Vært i United, vært trener. Media har sin funksjon. Som jeg sa: Det skal ikke jeg ta meg nær av eller miste troa på meg selv om noen skriver noe stygt. For det er deres rett. Så får du skryt noen ganger. Det jeg reagerer på, som alle i norsk media vet, er hvis de går over streken og det er løgner, for eksempel. Da sier jeg fra. Alle kan ha sin egen mening, sier han.

Og som om han selv beretter, hender det altså at både venner og familie tar kontakt med ham i kjølvannet av medieoppslag.

FORSVANT: Ole Gunnar Solskjær deler årsaken til at han slettet profilen, og deler også sine generelle tanker om sosiale medier. Vis mer

Men skriveriene preller – ifølge ham selv - av som vannet på gåsa også på hans nærmeste.

- Det tror jeg ikke de bryr seg om (skriveriene og mediedekningen). Vi er ganske like. Vi er samme ulla. De er like sterke mentalt som jeg, forteller Solskjær til Dagbladet.

Forsvant fra Twitter

Men det er ikke alt en skal tåle. Kristiansunderen var lenge på Twitter, men en dag, i en periode der Manchester United var nede i en bølgedal, forsvant kontoen uten forvarsel.

På spørsmål om hvorfor han slettet kontoen, svarer han følgende:

- Jeg tror mange kanskje hadde hatt godt av å ikke følge med på sosiale medier. Det jeg har brukt sosiale medier til, er ... Det er faktisk en del gode sider der ute som analyserer kamper og du leser om spillerne og det er mye fin diskusjon om fotball. Men jeg har funnet ut at jeg kan egentlig heller finne mine egne interessante sider.

- Fikk du mye hets og kritikk?

- Nei, det vet jeg ikke om. Er det en ting jeg ikke så på, så er det kommentarer fra Gud og hvermann. Vi vet at vi er i søkelyset uansett når vi er i Manchester United. Vi er den klubben det blir snakket mest om og den klubben som blir diskutert mest. Rett og slett fordi vi er den største klubben og har flest følgere. Det er alltid meninger, og det er sånn det skal være. Det som er viktig er meninga til klubben. Hvilke tanker vi har, sier Solskjær om den saken.

Hele det eksklusive intervjuet med Ole Gunnar Solskjær slippes på video på Dagbladet søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer