Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Familien til norsk gullhåp risikerer OLs største bomtur

Finalen utsatt til i morgen - da går også flyet hjem.

FAR OG SØNN:  Med norske flagg dandert i ansiktet hadde Morten Sivertzen tatt oppstilling i målområdet for å se sønnen Stian kjøre dagens snowboardcross-konkurranse. På grunn av tåka måtte rennet avlyses. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
FAR OG SØNN: Med norske flagg dandert i ansiktet hadde Morten Sivertzen tatt oppstilling i målområdet for å se sønnen Stian kjøre dagens snowboardcross-konkurranse. På grunn av tåka måtte rennet avlyses. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Stian Sivertzen (24) var det norske håpet i dagens snowboardcross-konkurranse i Sotsji.

- Jeg kjører for OL-gull, sa Stian på forhånd. Det var ikke akkurat med på å dempe forventningene hos familie, venner og det norske publikum.

Dessverre ble fjellene over Sotsji pakket inn i store mengder tåke i dag. Dermed hadde arrangøren ikke annet valg enn å utsette konkurransen til i morgen.

- Jeg synes det var en grei avgjørelse, sier Stian.

I målområdet Ekstra bittert var det for snowboardkjørerens familie og venner som hadde tatt oppstilling i målområdet.

Turen var planlagt i lang tid. Nå var dagen endelig kommet for å se Stian gjøre sitt beste, og muligens ta verden med storm.

Men den gang ei.

Rennet blir altså ikke arrangert før i morgen. Men da har også familie og venner flybilletter hjem til Norge. I tillegg går visumet til Russland ut.

- Det er surt, sier Stians pappa, Morten Sivertzen (51), til Dagbladet.

FORKLARER SITUASJONEN: Stian Sivertzen slår av en prat med familie og venner i målområdet. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
FORKLARER SITUASJONEN: Stian Sivertzen slår av en prat med familie og venner i målområdet. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

- Vi hadde planlagt dette i lange tider. Vi er en hel gjeng med familie og venner, elleve stykker til sammen. Visumet går ut i morgen, og vi har også hjemreise. Men da går altså rennet.

- Aldri opplevd Sivertzen fortsetter:

- Jeg har vært på mange snowboardrenn i mitt liv. Jeg har aldri opplevd at det er blitt utsatt på grunn av været.

- Jeg startet dagen med frokost, kaffe - og en prat med Stian. Så dro vi for å se konkurransen. Når jeg så tåka, tenkte jeg jo litt på skiskytingen, som ble avlyst. Men jeg prøvde å fortrenge muligheten for at det kunne skje med snowboardcross-konkurransen også.

- Jeg var veldig optmistisk, men skjønte etterhvert hvilken vei det gikk. For at det skulle bli en fair konkurranse, måtte de avlyse.

I utgangspunktet blir medaljeøvelsen utsatt til i morgen. Men arrangøren vil komme tilbake med nærmere informasjon i kveld.

Store problemer For familien og vennene til Sivertzen byr dette uansett på problemer. Å se sin egen sønn fyke ned bakkene i OL, er ikke noe du gjør hver dag. Mildt sagt.

Pappa Sivertzen hadde dandert begge kinnene med norske flagg.

Nå kommer han til å bruke ettermiddagen til å se på muligheten for å endre flybilletter og hotell. I tillegg har du altså dette med visumet, så det ligger en liten «papirmølle» foran dem.

En økonomisk side har det også.

- Jeg håper vi finner en løsning. Kanskje klarer vi å kjøpe ny flyreise. Det var ikke i tankene mine at konkurransen kunne bli avlyst, påpeker Morten Sivertzen.

Rolig Stian selv tok det hele med fatning. Han har en konkurranse han må fokusere på, og har blod på tann.

- Jeg tror ikke det hadde vært trygt å sende oss ut i dag, sier han.

- Det kan være tåke, men du må fortsatt kunne se de neste elementene i bakken. Når drar jeg hjem - trener og restituerer meg. Jeg håper det løser seg for familie og venner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!