Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Familien var ikke veldig happy

Tom Nordlie måtte overtale kona før han sa ja til Viking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO (Dagbladet.no): Tirsdag ble Tom Nordlie kontaktet av Viking for aller første gang. Onsdag ettermiddag dro sportslig leder Egil Østenstad, direkter Erik Forgaard og styreleder Ole Rugland til Kristiansand for å møte Nordlie. I løpet av noen få timer var de overbevist om at Nordlie var rett mann for Viking.

Nordlie er i første omgang trener ut sesongen, men opsjon på forlengelse.

- Vi har forlova oss, ikke gifta oss, innledet Nordlie pressekonferansen på sitt karakteristiske vis.

Den tidligere Start-treneren fikk nemlig ikke stormende jubel på hjemmebane da han informerte om tilbudet fra Viking.

- Jeg og familien hadde bestemt at jeg ikke skulle være trener denne høsten. Familien var ikke veldig happy, jeg fikk snakka med kona i åtte minutter før jeg dro i møte med Viking seint i går kveld, sier Nordlie.

- Jeg har vært i 16 norske byer den siste tida og holdt foredrag, og i 14 av byene trodde de at jeg skulle bli trener der. Til og med i Svolvær! Jeg har jobba i TV 2 nå, og hadde et minutts oppsigelse i den jobben, sier han.

Krevde ryddighet

Både på TV og ellers i media har Nordlie forfektet at det er altfor enkelt å sparke trenere, og hevdet at det finnes alt for lite fotballkunnskap i styrene rundt om i landet.

BLE PRESENTERT: Her ankommer Tom Nordlie pressekonferansen i Viking-skjorte. Han røpet at kona var alt annet enn blid for at han skulle bli trener igjen allerede i høst. Foto: Erling Hægeland
BLE PRESENTERT: Her ankommer Tom Nordlie pressekonferansen i Viking-skjorte. Han røpet at kona var alt annet enn blid for at han skulle bli trener igjen allerede i høst. Foto: Erling Hægeland Vis mer

Av frykt for å møte seg selv i døra var han svært nøye med å understreke at et absloutt krav til Viking var at de opptrådte ryddig i forhold til Tom Prahl.

- Det første spørsmålet jeg stilte, var «hva med Prahl?». Gjennom mediene har jeg sagt at prosesser jeg skal være med på, må foregå på en ordentlig måte. Det var et krav fra meg.

- Det var faktisk et krav fra min kjære kone også, for hun liker at jeg står for verdigrunnlaget på TV. Bare så akkurat det er rydda av veien, sier Nordlie.

Om varsler at han kommer til å gjøre forandringer.

- I dette tilfellet må jeg ta noen valg, og kjøre en litt mer autoritær stil enn jeg ville gjort på et annet tidspunkt. Vi må stake ut en klar kurs. Jeg har en spillestil som er mynta på masse samhandling, terping og atter terping.

- Det er 21 poeng å spille om, og vi skal ta flest mulig. Det er mulig å ta 21, det er mulig å ta null.

Ga Prahl beskjed på tirsdag

Styreleder Ole Rugland var i likhet med Nordlie opptatt av en ryddig prosess.

image: - Familien var ikke veldig happy

- Det var viktig for oss å ikke ta kontakt med noen trenere før vi hadde avklart alt med Tom Prahl. Vi har ikke hatt dialog med noen andre før tirsdagens møte med Prahl. Da informerte jeg ham om hva som kom til å skje, og at vi kom til å ta kontakt med en ny trener, så han skulle være inneforstått med vår prosess. Jeg tror han satte pris på åpenheten, sier Rugland.

Som skjønte at det måtte handles raskt:

- Vi tok kontakt med Nordlie, og hadde et langt og godt møte på Sørlandet i går. Jeg hadde aldri møtt Tom før, men på de timene greide han å overbevise meg om at han var rett mann i denne situasjonen. Han er en god pedagog og en ypperlig motivator, men kan være tøff når det trengs. Det er viktige egenskaper i denne fasen. Tom har førstehånds kjennskap til norsk fotball, og han vet allerede hvordan Stabæk spiller (møter Viking på søndag (journ.anm.), sier Rugland.

- Vi har ingen garanti for at dette lykkes, og bare framtida vil vise om vi gjorde det rette. Jeg vil få takke Tom Prahl for den profesjonaliteten han har vist. Han er et unikt menneske.

Flytter ikke

Tom Nordlie kommer ikke til å flytte til Stavanger med det første, av familiære årsaker.

- Vi flytter ikke hit foreløpig. Det er ikke det som er problemstillingen nå. Vi har ett fokus, og det er å holde plassen med Viking.

- Jeg har unger som nettopp har begynt på skole. Jeg skrev under for tre år i Start og sa nei til Rosenborg. Det er ikke bare enkelt å skulle rive opp på nytt igjen. Å være her ut sesongen med opsjon på forlengelse er kanskje en vinn-vinn-situasjon. Da får jeg og familien god tid til å se om stedet og alle trivielle ting er like hyggelige som jobben, sier Nordlie.

Og skapte munterhet i forsamlingen med følgende kommentar:

- Kona sa at jeg har sitti i forsetet så lenge. Nå vil hun sitte der. Hun lurte på om det var plass til begge.