Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Familiens rørende Skofterud-hyllest

- Tapet av vår kjære Vibeke kan ikke beskrives med ord.

FAMILIEN TAKKER: Vibeke Skofteruds familie takket for støtten i en rørende hilsen. Her er Skofterud i 2015 i forbindelse med Mesternes Mester. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FAMILIEN TAKKER: Vibeke Skofteruds familie takket for støtten i en rørende hilsen. Her er Skofterud i 2015 i forbindelse med Mesternes Mester. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag kom den tragiske beskjeden: Den tidligere langrennstjerna Vibeke Skofterud (38) ble funnet død på øya St. Helena i Arendal etter en vannscooterulykke.

I en årrekke var Skofterud en del av kvinnelandslaget i langrenn, der hun ga seg i 2014. Året etter satte hun strek for en lang skikarriere.

FUNNET: Det var på denne holmen Vibeke Skofterud ble funnet søndag formiddag. Foto: NTB scanpix
tekst
FUNNET: Det var på denne holmen Vibeke Skofterud ble funnet søndag formiddag. Foto: NTB scanpix tekst Vis mer

Rørende hilsen

I dag kom Karsten (pappa), Kristin (mamma), Tormod (bror) og Marit (kjæreste) med en pressemelding. De skriver:

- Vi gjennomlever de vanskeligste og tyngste dagene en familien kan oppleve. Tapet av vår kjære Vibeke kan ikke beskrives med ord, og det er ubegripelig at vår datter, søster og kjæreste ikke skal finnes mer. Vi søker trøst hos hverandre og i det faktum at Vibeke i løpet av sitt altfor korte liv, levde rikt og satte dype spor etter seg.

I løpet av de siste dagene har en rekke idrettspersonligheter, venner, bekjente, kolleger og supportere minnet Skofterud.

I SORG: Carsten Skjelbreid og tidligere lagvenninner Marthe Ek Hagen og Marthe Kristoffersen minnes Vibeke Skofterud etter kjendiskampen på Norway Cup 2018. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Julie Solberg. Klipp: Malene Storrusten Vis mer

Familien sier at ordene de har lest om henne varmer:

- Naturligvis i skiløypa, men ikke minst som menneske med et helt spesielt hjertelag. Det er rørende å se hva hun har betydd for så mange, og vi vil rette en stor takk for alle gode tanker og ord. Vi setter også pris på at vårt ønske om å sørge i fred som en familie, er blitt respektert. Vi ber om at det forblir slik også i tiden framover. Familien kommer derfor ikke til å gi noen ytterligere kommentarer eller intervjuer utover denne pressemeldingen. Tusen takk for all støtte. Det varmer uendelig i en svært vanskelig tid.

I pressemeldingen bekrefter også familien at Skofterud gravlegges fra Eidsberg kirke torsdag 9. august klokka 13.00.

Hedret på Ekeberg

Vibeke Skofterud har spilt kjendiskampen på Ekebergsletta under Norway Cup flere ganger.

Den nylig avdøde skiprofilen ble hedret før kampstart onsdag. Før kjendiskampen 2018 ble sparket i gang ble Skofterud hedret med ett minutts applaus fra spillere, ledere og tilskuere.

Den tidligere langrennsløperen ble bare 38 år gammel. Vibeke Skofterud spilte kjendiskampen på Norway Cup seinest i fjor. Hun spilte også året før.

HEDRET: Den avdøde langrennstjerna Vibeke Skofterud ble hedret på Norway Cup før den berømte kjendiskampen ble sparket i gang. Video: Henriette Eilertsen / Julie Solberg Vis mer