Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Familiens tøffe beslutning etter legendens død

- Johan er ikke bare vår.

FOTBALLEGENDE:  Johan Cruyff spilte 48 landskamper for Nederland mellom 1966 og 1977.  Her går han av banen etter kampen mot Uruguay under VM i 1974. Foto: NTB Scanpix
FOTBALLEGENDE: Johan Cruyff spilte 48 landskamper for Nederland mellom 1966 og 1977. Her går han av banen etter kampen mot Uruguay under VM i 1974. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fotballverden reagerte med sorg da Johan Cruyff døde skjærtorsdag, 68 år gammel. Han hadde kjempet mot lungekreft det siste året.

Noe av fotballegendes siste ønske var at sykdommen - og den døden han så ville komme - skulle holdes så privat som mulig. Dette var også noe familien var innforstått med.

Men nå står sønnen Jordi Cruyff (42) fram. Og beslutningen er tøff. Det melder den spanske avisa Marca.

- Vi forstår at Johan ikke bare er vår. Derfor har vi valgt å være litt mer åpen enn det som var planen, sa Jordi på en pressekonferanse i Barcelona.

Totalfotball Johan Cruyff ble født i Amsterdam 25. april 1947. Han er en av Nederlands desidert største fotballspillere gjennom tidene. Han preget klubber som Ajax og Barcelona, og regnes som en av de fremste eksponentene av totalfotballen. I denne filosofien er ingen spillere fastlåst i en posisjon, og alle skal kunne spille forsvarer, midtbane eller angriper.

Cruyff hadde drakt nummer 14. Derfor ble vennskapskampen mellom Nederland og Frankrike i påsken stoppet etter 14 minutter og markert med ett minutts stillhet.

- Jeg vil takke doktor Tramullas, en venn av familien som valgte leger som gjorde en fantastisk jobb. De hjalp min far helt til det siste, sier Jordi Cruyff, som selv spilte i Manchester United fra 1996 til 2000.

Vil bli hyllet - Jeg vil også takke pressen. Den viste respekt fra første til siste dag av fars sykdom. I en slik tid er privatliv noe av det du setter mest pris på. Jeg vil takke Barcelona og alle som har markert min far den siste tida. Han ville vært stolt, sier Cruyff junior.

Lørdag klokka 20.30 er det El Clásico mellom Barcelona og Real Madrid på Camp Nou. Der vil Barcelona ære sin tidligere spiller med et banner:

«Takk, Johan.»

SORGTUNG:  Jordi Cruyff. Foto: NTB Scanpix
SORGTUNG: Jordi Cruyff. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart