Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fan-hysteri for Tiger

Politiet måtte redde Woods' fra hysteriske fans på jakt etter signaturen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen utspant seg etter at Woods hadde gått en runde på banen forut for British Open.

Situasjonen kom ut av kontroll og politiet måtte gripe inn for at golfstjernen kunne gå videre, og for at fansen ikke skulle rive av ham klærne.

- Dette var ikke bra. Vi vil gjøre alt vi kan for at dette ikke skal gjenta seg, sa Peter Dawson, som er med og arrangerer den gedigne turneringen.

Tiger Woods pleier å starte treningsøkten tidlig på morgenen for å unngå fansen, men får ikke være mye alene før helgens turnering.

Det flotte været og det sterke startfeltet har ført til en enorm interesse for British Open, og folk flokker seg rundt ham uansett hvor han går.

Bjørnstad må stå over

Tiger Woods vant turneringen i 2000 på St. Andrews, og er naturligvis blant de store favorittene i år også. Han får hard konkurranse, blant annet fra Ernie Els, som ligger på 2. plass på rankingen.

Det er knyttet stor spenning til møtet mellom de to storhetene. Klarer Tiger Woods å stå imot presset og vil han være plaget av kneet han opererte før sesongen er blant de mange spørsmålene som blir stilt.

«Tigeren» vant med fem slag i sin siste turnering og topper pengerankingen, så det er lite som tyder på at han ikke er i slag.

Ernie Els vant British Open i fjor og uttalte etterpå at han kanskje aldri ville vunnet turneringen dersom han ikke vant i fjor. Dermed føler nok ikke sørafrikaneren noe spesielt press.

British Open er spekket med stjernenavn: Mike Weir, Vijay Singh, Jim Furyk, Padraig Harrington, Darren Clarke, Phil Mickelson, Sergio Garcia og Nick Price er bare noen av dem som vil gi Els og Woods tøff konkurranse.

Henrik Bjørnstad deltar ikke i turneringen på grunn av en dårlig rygg. En stor nedtur for Oslo-gutten, som hadde British Open som det store målet denne sesongen.

(NTB)

FOREBEDERT: Tiger Woods forbereder seg til British Open. Tirsdag ble fansen for nærgående. Foto: REUTERS/SCANPIX