KAN VINNE HOPPUKA: Daniel André Tande har gode muligheter for seier i morgendagens siste renn i årets tysk østerrikske hoppuke. Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA
KAN VINNE HOPPUKA: Daniel André Tande har gode muligheter for seier i morgendagens siste renn i årets tysk østerrikske hoppuke. Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNAVis mer

Hoppuka:

Fannemel best av de norske da Tande ble nummer 39 i kvaliken

Fem av seks norske hoppere videre.

BISCHOFSHOFEN/OSLO (Dagbladet): I dag var det klart for det aller siste kvalifiseringsrennet i den tysk-østerrikske hoppuka, før morgendagens renn i Bischofshofsen.

Den store favoritten, Daniel André Tande, var den aller siste hopperen igjen på toppen da han satte utfor i dag.

Han så ut til å få svært gode forhold, men i lufta kunne man se at han tydelig fikk andre værforhold. Vinden tok tak i skia, men Tande landet trygt og godt på bakken.

- Jeg er ikke så veldig bekymra, sa NRKs kommentatorer etter hoppet, der hoppukelederen landet på 121 meter.

Tande forlot arenaen raskt, allerede før poengsummen. Han ble nummer 39, men trenger ikke være bekymret som forhåndskvalifisert.

Hilde ute

Robert Johansson fikk et brukbart hopp, og landet på 134,5 meter. Det holdt til en 18.plass. Bedre gikk det for Anders Fannemel, som klinte til med et fantastisk hopp på 139 meter, og ble nummer seks i kvalifiseringen.

Andreas Stjernen kom på en delt 15. plass etter et hopp på 130,5 meter.

Verken Halvor Egner Granerud eller Tom Hilde hadde de beste hoppene i kvalifiseringsomgangen, og landet på henholdsvis 124 og 110 meter. Sistnevnte klarte dessverre ikke å kvalifisere seg til det siste rennet i hoppuka 2017.

Hopplegenden Noriaki Kasai er i sin 26. hoppuke. Han hoppet 142,5 meter, men ble trukket en del i stilkarakterer etter et ikke altfor bra nedslag. Han ble nummer 14.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tande mot Domen Prevc

Fredag er det altså klart for den aller siste bakken i hoppuka. Duellene i førsteomgangen ser slik ut for de norske hopperne:

Robert Johansson og Cene Prevc er det åttende paret ut.

Thomas Hofer og Andreas Stjernen er det tiende paret ut.

Halvor Egner Granerud og Michael Hayböck er det ellevte paret ut.

Daniel André Tande hopper mot Domen Prevc som det 13. paret.

Andreas Kofler hopper mot Anders Fannemel som det 19. paret.