Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fannemel beste norske med åttendeplass

Prevc med sesongens første seier.

BESTE NORSKE: Anders Fannemel ble nummer åtte i lørdagens hopprenn i Sapporo. Seieren gikk til slovenske Peter Prevc. Foto: EPA / GRZEGORZ MOMOT / NTB Scanpix
BESTE NORSKE: Anders Fannemel ble nummer åtte i lørdagens hopprenn i Sapporo. Seieren gikk til slovenske Peter Prevc. Foto: EPA / GRZEGORZ MOMOT / NTB Scanpix Vis mer

Anders Fannemel ble nummer åtte i lørdagens hopprenn i Sapporo. Seieren gikk til slovenske Peter Prevc.

Hornindal-hopperen var dermed den eneste av de norske som maktet å ende blant de ti beste i den japanske storbakken. Fannemel landet på henholdsvis 125 og 127 meter.

I finaleomgangen falt 23-åringen ned en plass. Han endte totalt 24 poeng bak Prevc, som vant foran østerrikske Stefan Kraft og Roman Koudelka fra Tsjekkia. Seiersmarginen var på 5,1 poeng.

Heller ikke Phillip Sjøen klarte å beholde eller forbedre plasseringen sin fra første omgang. 19-åringen var nummer åtte før finalen, men måtte til slutt nøye seg med en 15.-plass. Unggutten hoppet 125 og 118,5 meter.

For Kenneth Gangnes ble det en delt 19.-plass. Han var nummer ti før den siste omgangen. Kolbu-hopperen noterte 128 og 114 meter.

Prevc gjorde to svev på 130 og 131 meter. Han var i delt ledelse med Michael Hayböck etter første omgang, men sistnevnte klarte ikke å være like solid da det gjaldt som mest. Hayböck misset pallen ved å bli nummer fire.

Johann Forfang (115 meter) og Robert Johansson (110,5) maktet ikke å bli blant de 30 beste og måtte se finaleomgangen fra sidelinjen.

(NTB)