OVERLEGEN: Anders Fannemel var suveren i hopp-NM stor bakke. Her er han flankert av sølvvinner Rune Velta (til v.) og bronsevinner Anders Jacobsen.
Foto: Magnus Torp Antonsen / Østlendingen / NTB scanpix
OVERLEGEN: Anders Fannemel var suveren i hopp-NM stor bakke. Her er han flankert av sølvvinner Rune Velta (til v.) og bronsevinner Anders Jacobsen. Foto: Magnus Torp Antonsen / Østlendingen / NTB scanpixVis mer

Fannemel ble suveren norgesmester

Vant storbakken 19 poeng foran nestemann.

Hornindals Anders Fannemel var i en egen klasse da han søndag for første gang ble norgesmester i hopp stor bakke. Hele 19 poeng skilte ned til Rune Velta.

- Jeg har nok aldri vært så god, sa norgesmesteren.

Tidligere har han to sølv og én bronse fra NM i hopp. Sist vinter skapte Fannemel seg et navn da han hoppet hele 244,5 meter under VM i skiflyging i Vikersund. 21-åringen har dermed det nest lengste skihoppet i verden. Bare rekordholder Johan Remen Evensen har lengre svev å vise til med sine 246,5 meter.

- Stabiliteten er mye bedre enn i fjorårssesongen, og jeg er blitt ett år eldre. Hvor god jeg er får jeg svar på først til helgen, men jeg gleder meg utrolig mye, sa Fannemel.

Teknikken sitter
Kommende helg venter verdenscupåpning i hopp i Lillehammer. Der får vi se hva som virkelig bor i Hornindal-hopperen.

- I fjor hadde jeg enkelthopp som var bedre enn i dag, men i løpet av sesongoppkjøringen har jeg fått orden på teknikken. Jeg mangler fortsatt det siste, men det kommer, sa Fannemel.

Han vartet opp med svev på 136,5 og 132 meter i Rena søndag. Det ga 270,9 poeng. Lommedalens Rune Velta, som skuffet lørdag med 39.-plass, tok sølvet etter svev på 134,5 og 126,5 meter som ga 251,9 poeng.

- Førstehoppet var virkelig bra, men i annen omgang fikk jeg det ikke helt til. Jeg er fornøyd med sølv, sa Velta, som tok VM-sølv i skiflyging i Vikersund sist vinter.

Bardal på femte
Comebackhopper Anders Jacobsen fra Ringkollen og Hønefoss sikret bronsemedaljen med 249,7 poeng etter hopp på 134 og 123 meter. Lørdagens gullvinner Tom Hilde (Asker) ble nummer fire.

Anders Bardal, som forrige sesong vant verdenscupen sammenlagt, måtte nøye seg med to femteplasser i helgens NM-renn. Lørdag satte Steinkjer-hopperen bakkerekord med 116 meter i normalbakken. Da klarte han ikke å sette telemarknedslag. I søndagens konkurranse maktet ikke fjorårssesongens store hopper å henge med de beste lengdemessig.

(NTB)