Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fannemel drømmer stort etter sterk tredjeplass i hoppuka

Anders Fannemel kunne smile bredt i Bischofshofen. Med to tideler sikret Hornindal-hopperen tredjeplass i hoppuka.

BISCHOFSHOFEN: Anders Fannemel ble nummer tre i hoppuka 2017-18 og to i Bischofshofen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BISCHOFSHOFEN: Anders Fannemel ble nummer tre i hoppuka 2017-18 og to i Bischofshofen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er ufattelig liten margin etter åtte hopp. Jeg har hatt marginene på min side i det siste. Jeg er veldig glad over en flott sportslig dag, sa Fannemel til NTB.

Med et voldsomt sistehopp på 139 meter sikret Fannemel annenplass i avslutningsrennet i Bischofshofen og tredjeplassen i hoppuka knepent foran japanske Junshiro Kobayashi.

– Jeg jobber alltid med teknikken, men det stemte fra det første hoppet i dag, og jeg fikk en god følelse. Kroppen spilte på lag som jeg ville, og da ble det veldig lett å hoppe på ski. Kosemodus, strålte Fannemel.

Engelberg-seieren snudde alt

Han slet voldsomt sist sesong. Da stemte lite for en utøver som bare ble mer og mer mutt og fortvilet. Selv mener 26-åringen at mye snudde med den etterlengtede, men samtidig så overraskende seieren i Engelberg før jul.

– Jeg trengte selvtillit etter å ha slitt det siste året. Det var godt for meg å vite at jeg fortsatt har potensial til å være helt der oppe når jeg treffer på gode dager i bakken, sa Fannemel.

– Og denne tredjeplassen i hoppuka viser at jeg er blitt en mer stabil hopper. Hadde jeg hoppet bedre i Innsbruck (16.-plass), hadde jeg kunnet presse Andreas Wellinger mer i kampen om annenplassen. Uansett føler jeg at jeg vant en tredjeplass. Jeg trodde løpet var kjørt med 16 poeng eller noe opp. Du må sette sammen bitene du jobber med i det daglige. Alle ting stemte i dag, men jeg har en utfordring ved å treffe slik alle dager, sa Fannemel blant folkemassene på sletta.

I fjor vinter var Fannemel helt ute av det. Han ble holdt hjemme fra verdenscupen for å komme i form til VM.

– Når du føler at det er stang ut hele veien, foruten i VM, blir en sur. Da er det ekstra godt når man får dager som denne. Det viser at det er verdt all jobben du legger ned, sa Fannemel.

Ambisjonene er store foran skiflygings-VM om 14 dager.

– Skiflyging er det kuleste vi gjør i løpet av sesongen. Jeg håper på en god helg i Kulm før VM i skiflyging. Vi må kjempe for medaljer, det er det som betyr noe i mesterskap, sa Fannemel tydelig.

Ble bedt om å se seg selv i speilet

Landslagssjef Alexander Stöckl var svært fornøyd etter Fannemels toeravslutning i Bischofshofen og tredjeplass i hoppuka.

– Det er så godt å høre at han koser seg i bakken. Jeg har sett en forandring. Han har mer selvtillit og takler vanskelige situasjoner på en helt annen måte enn sist vinter. Han er mer åpen for endringer. Noen ganger må jeg som trener be en utøver se seg i speilet. «Skal du dit, må du gjøre det på en annen måte». Det er vår oppgave som trenere å hjelpe en utøver i motgang.

– Og nå kommer forventningene om medaljer i skiflygings-VM?

– Absolutt. Det ser lovende ut, sa Stöckl.

Verken Daniel- André Tande eller Johann André Forfang innfridde helt i hoppuka med henholdsvis 8.- og 9.-plass. Da benyttet Anders Fannemel sjansen i fred og ro.

– Det ville vært dumt å bli overrasket over at en fyr som har vunnet mer enn de andre på laget, hatt verdensrekorden og er rå når det står på som verst, havner på pallen i hoppuka. Jeg er ikke overrasket, bare veldig glad på Anders' vegne, sa sportssjef Clas Brede Bråthen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!