Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fannemel fikk en OL-knekk: - Forferdelig

- Jeg unner ingen den følelsen jeg har hatt de siste ukene, sier skihopperen.

SKUFFET: OL ble ikke slik Anders Fannemel håpet det skulle bli. I går hoppet han NM i Holmenkollen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
SKUFFET: OL ble ikke slik Anders Fannemel håpet det skulle bli. I går hoppet han NM i Holmenkollen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Anders Fannemel (26) hadde to hovedmål denne sesongen. Det første var skiflygings-VM i Oberstdorf. Det andre var OL i Pyeongchang. Han fikk ikke hoppe noen av delene.

I OL - som ble avsluttet søndag - forble han femtemann og reserve i alle rennene. Det var ikke dette den tidligere verdensrekordholderen hadde planlagt da sesongoppkjøringen startet.

- Det er det kjedeligste jeg har opplevd på mange år. Jeg unner ingen den følelsen jeg har hatt de siste ukene. Jeg prøver å jobbe videre, forteller Fannemel.

NM

I går kveld deltok han i NM stor bakke i Holmenkollen. Der ble han nummer fem. Robert Johansson vant foran Johann André Forfang og Marius Lindvik.

- Jeg hoppet ganske greit. Jeg vet ikke helt hva som skjedde i det andre hoppet. Jeg fikk ikke helt til det løftet jeg skulle ha over kulen, sier Fannemel, som landet på 130,5 og 121 meter.

26-åringen har Raw Air å se fram til om halvannen uke. Det er en konkurranse som foregår i Holmenkollen, på Lillehammer, i Trondheim og i Vikersund. Også kvalifiseringene teller når sammenlagtvinneren skal kåres.

Fannemel forsøker å bite tennene sammen. For ingenting var større enn OL denne sesongen. Men det lyktes han ikke med.

- Du reiser dit med enorme forventninger og føler at du er nærme drømmen din. Og så blir det akkurat det motsatte. Det er ganske forferdelig.

Ingen problemer

Fannemel forteller at han ikke hadde problemer med uttaket som ble gjort på bakgrunn av treningene i Pyeongchang. I praksis sto den fjerde og siste plassen på laget mellom ham og Andreas Stjernen.

TOPP SEKS: Daniel-André Tande hilser på Robert Johansson som vant gårsdagens NM i hopp i Holmenkollen. Johann André Forfang (t.v.) ble nummer to, Marius Lindvik tre, Joachim Ødegård Bjøreng fire og Anders Fannemel fem.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TOPP SEKS: Daniel-André Tande hilser på Robert Johansson som vant gårsdagens NM i hopp i Holmenkollen. Johann André Forfang (t.v.) ble nummer to, Marius Lindvik tre, Joachim Ødegård Bjøreng fire og Anders Fannemel fem. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Jeg hoppet ikke bra. I normalbakken var det veldig greit at jeg ikke fikk være med. I storbakken var jeg OK med på hoppene under trening. Men så var Andreas Stjernen bedre. Jeg synes det var et greit uttak.

Etterpå fikk han ros for å støtte laget. Norge tok gull, sølv og to bronse.

- Det er det eneste som er naturlig å gjøre. Jeg prøvde å være så klar som mulig hvis det skulle skje et eller annet med de andre gutta.

Playstation

De siste dagene er blitt brukt til å sove, trene og spille Playstation. Til helga er det verdenscuprenn i Lahti.

- Jeg synes jeg var inne på noe her i dag (under NM). Jeg tror det kan bli bra til Lahti, påpeker Fannemel.

Kamil Stoch fra Polen leder verdenscupen (863 poeng). På de neste plassene følger Richard Freitag (820 poeng) og Andreas Wellinger (736) poeng.

Deretter kommer tre nordmenn: Daniel-André Tande (710 poeng), Johann André Forfang (529 poeng) og Robert Johansson (448 poeng).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!