Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdensrekord i skiflyging

Fannemel glad for at han mistet verdensrekorden: - Deilig

Nå kan Anders Fannemel endelig gå videre.

SER FRAMOVER: Anders Fannemel beskriver det som en lettelse å miste verdensrekorden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SER FRAMOVER: Anders Fannemel beskriver det som en lettelse å miste verdensrekorden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Anders Fannemel deppet ikke etter at verdensrekorden hans ble slettet. Selv fikk Hornindal-hopperen bare være tilskuer i Vikersund.

Fannemel kom aldri med på det norske laget lørdag.

- Det er egentlig deilig å sende pinnen videre. Rekorder er til for å brytes. Den røk i dag, sa Fannemel til NTB.

- Nå kan jeg svare på mer sportslige spørsmål igjen, fortsatte vestlendingen.

Han er gått lei av spørsmål om rekorden, og tidligere i uken sukket han over at 251,5 meter for to år siden aldri har gitt noen økonomisk gevinst.

Fannemel så lagkameraten Robert Johansson slette rekorden med 252 meter, før Stefan Kraft en halvtime senere stakk ut av Vikersundbakken og landet på 253,5 meter.

- Jeg fikk ha den i to år. Jeg trodde den til Robert skulle bli stående litt lenger, men jeg tror han har det ganske bra likevel.

- Det var en vanvittig kul omgang, rått å se på, sa Fannemel.

Adrenalinboost

- Hvordan er følelsen av å sette verdensrekord?

- Du får et vanvittig adrenalinboost du ikke kan få andre plasser. Det er slike øyeblikk vi jobber for, forklarte Fannemel.

- Jeg visste at jeg hadde hoppet rundt 250 meter. Da det sto 251,5 på tavla, ble det en skikkelig god følelse, fortsatte den tidligere verdensrekordholderen.

- Burde det ligge en økonomisk bonus for å sette rekord?

- Kanskje, men det er vel for å unngå feil fokus fra mange hold, sa Fannemel om det han frykter vil bli en livsfarlig jakt på rekorder.

- Jeg skulle gjerne vært med og lekt i dag. Det så heftig ut.

Vet ikke hvor grensen går

Ingen vet helt hvor grensen for hvor langt hopperne kan fly.

- Vi trodde jo 250 var grensen, men det ser ut som vi hopperne er litt over det vi trodde var mulig. Det begynner å bli flatt, sa Fannemel.

Stefan Kraft så ut til å være mistenkelig nær å sette rumpa i snøen. Den diskusjonen mener Fannemel man bør legge død.

- Når dommerne har dømt, så står rekorden, vil jeg påstå. Jeg ser ingen grunn til at det vil hefte med rekorden. Det så ikke ut som han var nedi. Jeg tror vi skal legge den død, sa Hornindal-hopperen.

NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media