Fannemel med dagens lengste hopp da Norge måtte ta til takke med tredjeplassen

Tyskland vant lagkonkurransen i Klingenthal.

DAGENS LENGSTE: Anders Fannemel hoppet lengst av samtlige under kveldens laghopp i Klingenthal med sine 144 meter. Norge greide likevel ikke bedre enn en tredjeplass. Foto: EPA / ARNO BURGI / NTB Scanpix
DAGENS LENGSTE: Anders Fannemel hoppet lengst av samtlige under kveldens laghopp i Klingenthal med sine 144 meter. Norge greide likevel ikke bedre enn en tredjeplass. Foto: EPA / ARNO BURGI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ble en roligere dag i hoppbakken, etter stjerneskuddet Phillip Sjøens fall i går. Men de norske hopperne kunne ikke hamle opp med Tyskland og Japan i Klingenthal.

Til slutt endte Norge på en tredjeplass, med 1061,2 poeng. Tyskland vant lagkonkurransen 36,8 poeng foran Norge, mens Japan tok andreplassen - knepne 7,7 poeng foran Norge.

Anders Fannemel, som ble best av de norske og nummer tre på gårsdagens kvalik, sto for konkurransens lengste hopp på 144 meter - og bare to og en halv meter bak Michael Uhrmanns bakkerekord.

Etter første omgang lå Norge på en tredjeplass bak ledende Japan, med Tyskland på en andreplass.

Rune Velta var først ut av de norske, og landet på 130,5 meter. Anders Jacobsen hoppet 129 meter, og Anders Fannemel landet på 136 meter. Sist ut av de norske, i den fjerde pulja, var Anders Bardal. Han landet på 133,5 meter.

Østerrikerne har vært suverene i lagkonkurranser de siste årene, og mange fikk nok sjokk da de sjekket resultatlista etter første omgang av laghoppen.

Den viste at østerrikerne endte som nummer åtte etter at de fire første hoppene var gjennomført, og berget den siste plassen til andre omgang 0,1 poeng foran Polen - som også overrasket med å havne på niendeplass. Østerrike endte til slutt også på åttendeplass til slutt.

Over i andre omgang viste Tyskland at de hadde langt mer å komme med, og økte¨tidlig ledelsen til Japan og Norge med svært gode hopp.

I andre omgang hoppet Rune Velta 129,5 meter, Anders Jacobsen hoppet 127 meter, Anders Fannemel landet på 144 meter, mens Anders Bardal strakk seg til 137 meter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer