NUMMER TO: Anders Fannemel (t.v.) tok annenplassen i Sommer Grand Prix-rennet i polske Wisla lørdag. Maciej Kot (midten) vant. Foto: EPA/ANDRZEJ GRYGIEL POLAND OUT/NTB Scanpix
NUMMER TO: Anders Fannemel (t.v.) tok annenplassen i Sommer Grand Prix-rennet i polske Wisla lørdag. Maciej Kot (midten) vant. Foto: EPA/ANDRZEJ GRYGIEL POLAND OUT/NTB ScanpixVis mer

Fannemel middels fornøyd etter annenplass

I Sommer Grand Prix-rennet i polske Wisla.

Anders Fannemel tok annenplassen i Sommer Grand Prix-rennet i polske Wisla lørdag. Maciej Kot vant.

Fannemel lå på annenplassen etter første omgang og hadde fem poeng å ta inn på Kot. Med 126,5 meter i finalen klarte han bare å ta inn 0,4 poeng.

Maciej Kot (Polen) hadde 250,3 poeng etter 133,5 og 127 meter. Anders Fannemel hadde 245,7 poeng etter 131 og 126,5 meter.

- Det har vært solid hopping her. Maciej var bedre enn meg i dag, men jeg har mer inne. I dag er jeg bare middels fornøyd med hoppingen. Torsdag og fredag var det veldig bra, men jeg er uansett fornøyd. Målsettingen er å toppe formen til vinteren, og jeg er egentlig ikke i form nå. Dette gir uansett bra selvtillit, og nå er det bare å kjøre på framover i treningen, sa Fannemel.

Tredjeplassen gikk til Andreas Wellinger fra Tyskland 241,8 poeng (126-125).

Fall på Forfang

Med unntak av Fannemel var det ikke så veldig bra hopping fra de andre norske. Johann André Forfang lå på femteplassen etter 1. omgang med 125,5 meter. Tromsø-hopperen slo til med 134,5 meter i finalen, men datt over ende etter å ha krysset skiene sine i landingen. Dermed endte han på 12.-plassen totalt.

- Johann falt dessverre fra en pallplass etter kjempehoppet. Vi gleder oss over at vi nå ser at våre beste kan slå hvem som helst når som helst. Det gir trygghet i det videre arbeidet for hele miljøet, sier hoppsjef Claes Brede Bråthen i en tekstmelding til NTB.

Skadd trener

Alexander Stöckl som var uheldig og røk akillessenen sin under samlingen i Polen, har tidligere fått Kenneth Gangnes og Daniel-André Tande skadd denne sesongen.

- Med seier i lagkonkurransen og blant annet annenplass til Anders i dag viser vi at vi henger med de andre nasjonene. Dette viser at vi er på rett vei og en bra bekreftelse for oss, sier Stöckl.

- Johann falt, men viser at han er i rute til sesongen. Det gikk veldig bra med ham etter fallet i nedslaget, sier Stöckl.

Landslaget reiser hjem til Norge etter en ukes samling og renn i Polen. Hopplandslagets neste samling i er i tyske Oberhof fra 7. august.

Andreas Stjernen 190,5 (118,5-112) og Robert Johansson 178,8 (117-109) fikk også hoppe to omganger og endte på 25.- og 30.-plass.

Joakim Hauer 92,1 (112) og Tom Hilde 86,2 (106,5) måtte nøye seg med en omgang. De ble henholdsvis nummer 40 og 44.

Sommer Grand Prix fortsetter med renn i tyske Hinterzarten neste helg.

(NTB)