VERDENSREKORD:  Anders Fannemel jubler etter å ha satt verdensrekord i Vikersund.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VERDENSREKORD: Anders Fannemel jubler etter å ha satt verdensrekord i Vikersund. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Fannemel satte verdensrekord: - Dette er drømmen

Landet på 251,5 meter.

(Dagbladet): Peter Prevc satte verdensrekord i går da han brøt den magiske grensen på 250 meter. Den var det flere som ønsket å ta fra sloveneren i dag. Russiske Dimitry Vassiliev kom med dagens første varselskudd da han landet på 254 meter og falt i kvalifiseringen.

I selve rennet var det en nordmann som klinte til. Anders Fannemel fikk en enorm høyde over kul, og fløy på den nedover hele bakken, før han landet på utrolige 251,5 meter.

- Det er drømmen det her, sier Anders Fannemel til NRK.

23-åringen kom med et voldsomt jubelbrøl etter verdensrekord-hoppet. Da han ble intervjuet av NRK, hadde han knapt stemme igjen.

- Jeg fikk til et rimelig strøkent hopp, sier verdensrekordholderen beskjedent.

Rørt trener Fra trenertribuna fulgte Alexander Stöckl rekordhoppet.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det var et veldig bra hopp. At han klarer å stå der, det er bare å gratulere. Fantastisk, sier en rørt trener til NRK.

Søndagens renn fra Vikersund startet veldig beskjedent. Først da Andreas Stjernen strakk seg til 230,5 meter, skjønte man at forholdene var gode.

- Jeg sa før helga at Fannemel kom til ha verdensrekorden når vi drar herfra. Jeg unner han dette, sier Anders Jacobsen til NRK.

Fannemels lagkamerat følger rennet fra tribunen, og la selv på sprang for å gratulere sin navnebror etter rekordhoppet.

Freund vant - Det er helt sjukt, sier Johann Forfang til Dagbladet om Fannemels rekordhopp.

I 2. omgang gikk det ikke like bra for den ferske verdensrekordholderen. På toppen så han tyske Severin Freund fly ned til 245 meter. Fannemel klarte ikke å fulge opp, og landet på 202 meter. Dermed ble det tysk seier i Vikersund. Det var Freunds femte verdenscupseier denne sesongen.

Likevel var det lite å si på den norske laginnsatsen. Bak Freund fulgte Fannemel, Forfang og Velta på de neste plassene. I tillegg kom Andreas Stjernen på tiendeplass.

- Det ble litt knapp tid til å nullstille seg, sier Fannemel til NRK etter rennet.