Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopp

Fannemel sendes hjem: - Han klarte ikke et eneste hopp på ålreit nivå

Anders Fannemel skuffet stort i kvalifiseringen og reiser hjem for å trene. Heller ikke Halvor Egner Granerud klarte å kvalifisere seg til søndagens renn i Klingenthal.

SKUFFET: Anders Fannemel fikk ikke hoppene til å stemme i Tyskland. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SKUFFET: Anders Fannemel fikk ikke hoppene til å stemme i Tyskland. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå sendes duoen hjem for å trene etter svak hopping i Tyskland. Fannemel hoppet bare 114,5 meter (95,9 poeng). Det holdt bare 49.-plass av blant de 40 som måtte kvalifisere seg. Granerud landet på 117,5 meter (102,6 poeng) og endte på 46.-plass.

– Trist for Fannemel. Han fant ikke rytmen her nede. Han klarte ikke et eneste hopp på ålreit nivå. Han har slitt med å finne posisjonen. Da blir det ikke mye løft på hoppkanten, sukker landslagssjef Alexander Stöckl overfor NTB.

– Han og Granerud reiser hjem lørdag for å trene. Det er ingen vits i å vente her til mandag. Da er det mer effektivt å dra hjem i morgen. Så får vi ta en avgjørelse etter søndagens renn og hva vi gjør foran neste helgs verdenscup (Lillehammer), fortsetter østerrikeren.

Johansson får sjansen

I lagkonkurransen lørdag får Robert Johansson sjansen sammen med Andreas Stjernen, Johann André Forfang og Daniel-André Tande. Fannemel hoppet seg naturligvis ut av diskusjonen om en plass på laget, mens Joachim Ødegård Bjøreng ikke nådde opp selv om han slo Stjernen i fredagens kvalik.

– Bjøreng var nær en plass på laget, men det har også vært det eneste hoppet hans på det nivået. Det har vært litt for variabelt og han forstår laguttaket, sier Stöckl.

Derimot er landslagssjefen imponert over måten Robert Johansson har hoppet på etter at han erstattet en formsvak Joachim Hauer.

– En positiv bekreftelse på at trenerne hjemme har jobbet bra. Det var en riktig vurdering å ta med ham i stedet for Hauer. Jeg er spent på hvordan han takler lagkonkurransen, men Robert har vist bra ting i denne bakken, sier Stöckl.

Best av dem som måtte kvalifisere seg var polske Kamil Stoch. 139 meter og 143 poeng var soleklart best. Johann André Forfang, Robert Johansson og Joacim Ødegård Bjøreng kom seg alle helberget gjennom kvalifiseringen med henholdsvis 14.-, 15.- og 17.-plass i kvaliken.

Tande eneste i toppen

Forfang landet på 130 meter (122,3 poeng). Johansson hoppet tre meter kortere (122,1 poeng), mens Bjøreng landet på 129,5 meter (120,3 poeng). Andreas Stjernen sikret seg også plass i søndagens renn etter et svev på 127 meter (117 poeng). Det holdt til 27.-plass i fredagens kvalifisering.

Daniel-André Tande var forhåndskvalifisert. Han hoppet hele 140 meter fredag. Laghopp står på programmet lørdag.

– Vi ser at vår bestemann fortsatt liker bakken, sier Stöckl om Tandes hoppingen. I fjor vant Kongsberg-hopperen verdenscupåpningen i nettopp Klingenthal.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!