VISTE SEG FRAM: Anders Fannemel. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VISTE SEG FRAM: Anders Fannemel. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Fannemel tok sin første Grand Prix-seier

Anders Fannemel var best i begge omgangene og tok seieren i lørdagens hopprenn i Sommer Grand Prix i Japan. Det er 25-åringens første GP-seier.

Hornindal-hopperen gjorde to svev på 129 meter i storbakken i Hakuba. Det ga ham totalt 257,6 poeng. Det skilte 5,1 poeng ned til hjemmehåpet Taku Takeuchi. Andreas Wellinger fra Tyskland tok tredjeplassen.

Det var Norges første seier i årets Sommer Grand Prix og Fannemels første noensinne. Han har annenplasser i Wisla i 2016 og Almaty i 2012 fra før. I Japan gikk han endelig helt til topps.

– Det var deilig. Jeg har vært nær flere ganger, så dette var digg, sa han til NTB fra Japan og la til at han nesten ble overrasket over hvor godt han hoppet i de to omgangene.

Ledet etter første hopp

Fannemel ledet med 3,5 poeng på Takeuchi etter første omgang.

Det var fire nordmenn i topp ti. Joachim Hauer på sjetteplass ble nest best med hopp på 125,5 og 125 meter. Daniel André Tande ble nummer ni etter å ha landet på henholdsvis 119,5 og 127 meter.

Halvor Egner Granerud (121 og 125 m) tok 10.-plassen.

Andreas Stjernen havnet akkurat utenfor topp 30 etter første omgang. Dermed fikk han ikke hoppe i finalen. Heller ikke Joacim Ødegård Bjøreng tok seg videre og ble nummer 40.

Revansjelystne lagkamerater

Det er nytt renn i den japanske OL-bakken fra 1998 søndag (natt norsk tid).

Da ønsker flere norske hoppere ifølge Fannemel å blande seg inn i tetstriden. Der får de imidlertid konkurranse av lørdagens vinner.

– Jeg har planer om å være med jeg og, fortalte han.

Etter fem av ti renn er det fortsatt Maciej Kot som leder Sommer Grand Prix sammenlagt. Den polske stjernen er hele 124 poeng foran Wellinger på annenplass. Fannemel er nummer fem, 200 poeng bak Kot.

(NTB)