251,5 METER:  Anders Fannemel har den nye verdensrekorden i skihopping. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
251,5 METER: Anders Fannemel har den nye verdensrekorden i skihopping. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Fannemel var det verste sjefen hadde sett. I går satte han verdensrekord

- Ord blir fattige.

VIKERSUND (Dagbladet): Anders Fannemel (23) var høyt oppe etter at han satte verdensrekord i Vikersund i går. Den nye rekorden lyder på 251,5 meter.

Hadde du for fire år siden satt pengene dine på at dette skulle skje, ville du trolig vært millionær i dag.

- Han var den dårligste norske landslagshopperen jeg hadde sett noen gang, har sportssjef Clas Bråthen Bråthen sagt i et intervju med Dagbladet.

Teknikkendring Bråthen sikter til perioden rett etter at Alexander Stöckl ble ansatt som trener. Året var 2011.

Det første østerrikeren så for seg at han måtte gjøre, var å endre teknikken til nordmennene. Det skulle føre til mer stabil hopping under skiftende værforhold.

Tanken var to steg tilbake, for så å ta ett og ett skritt fram.

Dette slo uheldig ut for Fannemel, som tok fem skritt tilbake.

- Han var totalt borte, sa Bråthen til Dagbladet.

- Endringen var av en sånn karakter at det gikk voldsomt utover hoppinga til Fannemel.

Mistet selvtilliten Konfrontert med disse uttalelsene i dag, har Fannemel ingen problemer med å forstå hva Bråthen mener.

- Jeg hadde hatt en grei vinter før Alex kom. Men på trening begynte vi å hoppe med langrennsdress. Det er det verste jeg vet. Det gir ingen flyfølelse. Jeg mistet den hopptekniske selvtilliten.

Han fortsetter:

- Da vi begynte å hoppe med vanlig utstyr igjen, hadde jeg ingen sjanse. Det var sikkert derfor jeg så håpløs ut. Jeg kommer ikke til å gjøre det igjen. Det er en ekstremt dårlig følelse å forlate hoppkanten og ikke ha noe å flyte på.

Kortere ski var også en del av treningshverdagen.

Stabilt I dag hopper Fannemel stabilt. Og kanskje var det ikke så dumt det Stöckl gjorde i sin tid - rev ham fra hverandre, og bygde ham opp igjen.

Nå er 23-åringen i ferd med å legge bak seg sin beste sesong. Han ligger på 4. plass i verdenscupen. Og i går satte han ny verdensrekord.

På en mottakelse i Vikersund i går kveld ble han hyllet av Hopp-Norge. Også mamma Ellen Bodil og pappa Ola Rasmus var på plass.

- Ord blir fattige. Takk til alle dere som bryr dere, sier sportssjef Clas Brede Bråthen i dag.

STOLTE FORELDRE:  Pappa Ola Rasmus og mamma Ellen Bodil var på plass da Anders Fannemel satte verdensrekord i Vikersund i går. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
STOLTE FORELDRE: Pappa Ola Rasmus og mamma Ellen Bodil var på plass da Anders Fannemel satte verdensrekord i Vikersund i går. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer