Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fannemel viser muskler: - Har aldri vært i bedre form

Norges beste i Hoppuka.

I BADSTUA:  Halvor Egner Granerud, Daniel-André Tande og Anders Fannemel slapper av  i badstua i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I BADSTUA: Halvor Egner Granerud, Daniel-André Tande og Anders Fannemel slapper av i badstua i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Hoppuka, kvalifisering til nyttårshopprennet, på NRK1 klokka 13.50

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Anders Fannemel (24) er beste nordmann på fjerdeplass etter det første rennet i Hoppuka. Fredag er det klart for nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland.

Litt avslapning blir det også tid til i et hektisk program. Da er en tur i badstua tingen.

- Det handler litt om å komme seg vekk fra hotellrommet. Det blir nok tid der, sier Fannemel til NTB.

- Jeg går også i badstua for å løsne litt på kroppen. Jeg føler meg mye mer klar fysisk og lettere i kroppen.

11,2 poeng Til Dagbladet sier hopperen fra Hornindal at han aldri har følt seg i bedre fysisk form. Det lover godt når han skal ta opp kampen med de tre hopperne foran i sammendraget. Tyskeren Severin Freund leder Hoppuka foran Michael Hayböck fra Østerrike og sloveneren Peter Prevc.

Opp til Freund er det 11,2 poeng å ta igjen for Fannemel.

- Jeg føler at jeg har utviklet meg bra siden i sommer. Men det er en evig kamp med teknikken. Jeg bommet litt i starten av sesongen. Nå føler jeg det går bedre, sier Fannemel til Dagbladet.

Med et smil legger han til:

- Det er bedre å hoppe ustabilt bra framfor stabilt dårlig.

Feiring Dagens kvalifisering til nyttårshopprennet er det siste hopperne gjør av sportslige aktiviteter i 2015. Om noen timer skriver vi 2016.

Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen tegner til å bli en «happening» av de sjeldne. Tyskerne har hoppfeber. Dagen etter Freunds seier i Oberstdorf tirsdag, ble det revet bort ytterligere 3000 billetter til morgendagens renn.

- Det kan bli et av rennene i historien med høyest seertall. Jeg tror vi må tilbake til Sven Hannawalds seier i 2001/2002 for å oppleve noe liknende, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

Start i morgen: Klokka 14.00.

FLOTT HOPPBILDE: Anders Fannemel i svevet da han kom på fjerdeplass i Oberstdorf tirsdag. Foto: NTB scanpix
FLOTT HOPPBILDE: Anders Fannemel i svevet da han kom på fjerdeplass i Oberstdorf tirsdag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media