Vålerenga - Haugesund

Fans «forsvant» i snuoperasjon

Vålerenga snudde kampen mot Haugesund på ti minutter da flere fans «forsvant» fra Intility Arena.

SNUDDE: Nicolaj Thomsen blir gratulert etter 2-1-scoringen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SNUDDE: Nicolaj Thomsen blir gratulert etter 2-1-scoringen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Vålerenga - Haugesund 2-1 (0-1)

Som varslet før kampen gikk flere supportere ut portene på Intility Arena 19 minutter og 13 sekunder ut i oppgjøret mot Haugesund. Grunnen for protesten var misnøye av innføringen av VAR i Eliteserien i 2023.

Supporterne som ble igjen fikk se hjemmelaget varte opp med en snuoperasjon. Vålerenga har bare vunnet én av sine siste sju kamper, og trengte sårt en seier.

Etter å havnet under, snudde Vålerenga kampen rett før slutt.

Først reduserte Osame Sahraoui med en perlescoring, før han assisterte Nicolaj Thomsen som avgjorde kampen fem minutter før slutt.

- Første omgangen var ikke så bra som den burde være. Vi vil gjerne avgjøre kamper tidligere. Det er en svakhet vi har, sa Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo etter kampen.

Vålerenga har spilt hele ti uavgjort denne sesongen - som er mest i Eliteserien. I kveld var det Vålerengas stortalent Osame Sahraoui som sikret at den tunge trenden ikke fortsatte.

- Det var morsomt. Vi var ikke så mange på stadion i dag, men de som var her ga alt. Det var deilig å få de målpoengene, sa matchvinner Sahraoui til Eurosport etter kampen.

PROTEST: Her forlater flere supportere Intility arena 19 minutter og 13 sekunder ut i kampen mot Haugesund. Grunnen er misnøye av innføringen av VAR i Eliteserien i 2023. Foto: Anders Grydeland / grydis.no Vis mer

Haugesund-ledelse

Peter Therkildsen sendte gjestene i ledelsen en halvtime ut i oppgjøret, men det skulle ikke holde til seier for Haugesund.

Gjestene kom fra en brakseier mot Mjøndalen sist runde da de vant hele 7-0. Mot Vålerenga så det lenge lyst ut for Haugesund, men det holdt ikke til en ny trepoenger.

- Vi spiller jevnt mot Vålerenga i første omgang. I andre omgang så spiller vi ikke fotball, og da skjer det som skjer. Det er skuffende, sa Haugesunds Sondre Liseth etter kampen til Eurosport.

Protest

Det var ikke alle som fikk med seg Vålerengas imponerende snuoperasjon på stadion.

To av Vålerengas supportergrupper Klanen og Ikaros, gjennomførte nemlig en VAR-aksjon før Eliteseriekampen mot Haugesund.

BLE IGEN: VAR det verdt det sto det på en banner på Intility Arena.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
BLE IGEN: VAR det verdt det sto det på en banner på Intility Arena.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Klanen kom med en oppfordring til Vålerenga-supporterne på supportertribunen om å forlate stadion etter 19 minutter og 13 sekunder av kampen. Det gjorde flere av de også.

Klanen har uttrykt frustrasjon over at de ikke har blitt involvert i prosessen om innføringen av VAR i Eliteserien i 2023.

Fagermo har forståelse for at noen av fansen er frustrerte over å ikke ha blitt involvert i prosessen.

- Det har jeg forståelse for. Heldigvis har vi ytringsfrihet. De blør for oss. Jeg har forståelse for at de vil ytre seg. Jeg skulle gjerne hatt de her, de lager mye liv, sa Vålerenga-treneren etter kampen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer