TRØBBEL PÅ ORIEL PARK: Nicklas Bendtner var ganske så anonym i kampen mellom Dundalk og Rosenborg. Og fra tribunen fikk han høre det. Foto: NTB Scanpix
TRØBBEL PÅ ORIEL PARK: Nicklas Bendtner var ganske så anonym i kampen mellom Dundalk og Rosenborg. Og fra tribunen fikk han høre det. Foto: NTB ScanpixVis mer

Dundalk - Rosenborg

Fans hånet Bendtner med grove tilrop. Og irske aviser er ikke imponert over RBK

Klager på billig baklengsmål.

Dundalk - Rosenborg 1-1 (1-1)

(Dagbladet): Rosenborg var heldig som klarte 1-1 mot Dundalk i andre kvalifiseringsrunde til Champions League i går kveld. Returoppgjøret går i Trondheim førstkommende onsdag.

Laget ble tatt på senga av en enorm energi hos hjemmelaget. Omkvedet i dagens irske papiraviser er at Dundalk var best, og at et billig baklengsmål ødela for seieren.

DRØMMEN LEVER: - Dundalk har alt å spille for, skriver Irish Daily Mail i dag.
DRØMMEN LEVER: - Dundalk har alt å spille for, skriver Irish Daily Mail i dag. Vis mer

- Alt å spille for, lyder tittelen i Irish Daily Mail. Avisa mener Rosenborg har fordelen med tanke på bortemålet, men at Dundalks drøm om Europa lever når laget reiser til Trondheim i neste uke.

Liten ære

Avisa levner ikke Rosenborg-spiss Nicklas Bendtner mye ære.

- Tidligere Arsenal-spiss Nicklas Bendtner har en høy profil, og et enda høyere selvbilde. Men han var anonym. Den største trusselen fra Rosenborg var dødballer og lange innkast, skriver Irish Daily Mail.

Det irske nettstedet Sportsjoe fokuserer også på Bendtner:

- Trodde du at du hadde sett det siste av Nicklas Bendtner? Ja, vi skal ikke lyve, det trodde vi, skriver kommentator Ben Kiely.

Artikkelen tar for seg det mange skriver på Twitter, hånet fra de irske supporterne før og under kampen.

- Nicklas Bendtner, you're a wanker, you're wanker, var det massive tilropet mot dansken. Direkte oversatt: «Nicklas Bendtner, du er en onanist.» Eller i overført betydning: En som ikke lenger har noe å bidra med.

På Twitter skriver enkelte at tilropene var kampens høydepunkt. Andre gremmer seg over at Oriel Park - som er kjent for sin flotte stemning - kunne synke så dypt.

Billig baklengsmål

David McMillan sendte Dundalk i ledelsen etter 18 minutter. Utlikningen kom ett minutt før pause ved Tore Reginiussen.

- Et billig baklengsmål gjør Dundalks oppgave tøffere, skriver Irish Independent i sin papirutgave i dag.

- Dundalk var tilbake på sitt beste. Men et kort tilbakeglimt av det verste, kostet dem seieren.

Til avisa The Irish Times sier angriper Pat McEleney:

- Alt i alt var vi det beste laget. Vi ser fram til returkampen. Alle motstandere på dette nivået er tøffe, og det vil bli en annerledes kamp over der (i Norge). Vi har scoret borte før. Men det kommer til å bli tøft.

- Handlet om resultat

Omkvedet i Rosenborg-leiren etterpå var at resultatet var OK, men at det var mye å hente på spillet. Laget ble nærmest stående på perrongen da dommeren blåste kampen i gang.

- Det handlet om å få med seg et resultat, sier trener Kåre Ingenbrigtsen til Rosenborgs hjemmeside.

- Jeg er sterk i troen på at vi klarer dette, sier målscorer Tore Reginiussen.

BILLIG BAKLENGSMÅL: Irish Independent mener Dundalk ble offer for et billig baklengsmål.
BILLIG BAKLENGSMÅL: Irish Independent mener Dundalk ble offer for et billig baklengsmål. Vis mer
FRUSTRASJON: Også The Irish Times fokuserer på baklengsmålet som kan avgjøre andre kvalifiseringsrunde mellom Dundalk og Rosenborg.
FRUSTRASJON: Også The Irish Times fokuserer på baklengsmålet som kan avgjøre andre kvalifiseringsrunde mellom Dundalk og Rosenborg. Vis mer