Premier League

Fans raser: - En farse

Slakter Manchester Uniteds overgangsvindu. Støtter Ole Gunnar Solskjær og lar vreden gå utover direktør Ed Woodward

TOPPDUO: Manager Ole Gunnar Solskjær og direktør Ed Woodward har nettopp lagt bak seg et nytt overgangsvindu med Manchester United. Søndag starter sesongen når Chelsea kommer til Old Trafford. Foto: NTB scanpix
TOPPDUO: Manager Ole Gunnar Solskjær og direktør Ed Woodward har nettopp lagt bak seg et nytt overgangsvindu med Manchester United. Søndag starter sesongen når Chelsea kommer til Old Trafford. Foto: NTB scanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): - Innad i laget og klubben føler vi oss veldig trygge. Vi merker ikke noe til negativiteten du snakker om.

Slik svarte Ole Gunnar Solskjær da han ble bedt om å kommentere deler av fansens frustrasjon etter at overgangsvinduet stengte torsdag. Anledningen var gårsdagens pressekonferanse før kampen mot Chelsea søndag.

Men utenfor det beskyttede treningsanlegget til United er det misnøye med manglende forsterkninger av laget. På sosiale medier har ei gruppe som kaller seg «GlazersOut Movement» - og som får stor oppmerksomhet i England - nå postet et nytt brev. Og tonen er krass.

Kjøpene av Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka og Daniel James er ikke godt nok for gruppa, som siteres i flere medier, deriblant BBC og Express. Blant dem som har engasjert seg er komikeren Al Foran.

EIERFAMILIEN: Joel Glazer og Avram Glazer har ikke gjort seg populære hos United-supporterne. Her tar de en selfie med Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB scanpix
EIERFAMILIEN: Joel Glazer og Avram Glazer har ikke gjort seg populære hos United-supporterne. Her tar de en selfie med Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Manchester United-fans kan knapt oppsummere styrken i overraskelsen over nok et grusomt overgangsvindu ledet av Ed Woodward, skriver gruppa, som hevder å representere et stort antall bekymrede fans.

Gjenoppbygging

Videre heter det:

- Mot slutten av forrige sesong ble det sagt at spillere som ikke var gode nok, skulle forlate klubben. De beste spillerne skulle bli. Alle fans skjønte at vi trengte en grunnleggende gjenoppbygging for å redusere gapet på 32 poeng (til City) for igjen å konkurrere med de beste. Den forventede gjenoppbyggingen var et halmstrå i en ellers grusom slutt på sesongen.

- I dag stengte vinduet, heter det videre.

- En av de rikeste klubbene som har et desperat behov for forbedring, brukte 60 millioner pund netto (648 millioner kroner). Det tok Woodward totalt tre måneder å forhandle seg fram til to spillere, mens andre nøkkelområder er svekket. Dette er ikke en gjenoppbygging. Det er en farse.

MISNØYE: Her er brevet som sprer seg blant United-supporterne.
MISNØYE: Her er brevet som sprer seg blant United-supporterne. Vis mer

«GlazersOut Movement» klandrer ikke Ole Gunnar Solskjær. De som får gjennomgå er Woodward og eierfamilien Glazer.

- Fansen støtter laget og treneren 100 prosent i det som vil bli en ny vanskelig sesong. Men vi fordømmer de pågående løgnene og bedrageriet fra Glazer-familien og kulturen i klubben som setter profitt foran ambisjoner og suksess. Det er åpenbart for alle at Glazer-familien ikke har til det beste for klubben i hjertet.

Fornøyd

Da Solskjær fikk spørsmål om overgangsvinduet på fredagens pressekonferanse, hevdet han å være fornøyd.

- Det er ikke følelsen på innsida av klubben, svarte han, konfrontert med frustrasjonen til deler av fansen.

- Det er heller ikke følelsen hos supportere jeg har møtt. De er spente. Det er alltid supportere der ute som vil signere flere spillere. Sånn er det å være her. Spillerne som er her nå, har vist seg tilliten verdig og vi tror på dem.

Solskjær fortsatte:

- Jeg sa tidligere i pre-season, og også forrige sesong, at dette ikke er noen quick fix, men et lengre løp. Det handler om å få inn de riktige spillerne, de riktige folkene. Det er ingen grunn til plutselig å forandre på dette.

For ei uke siden omtalte Dagbladet et annet åpent brev til United-eierne. Ifølge brevet skal eierne ha tatt ut over ti milliarder kroner fra klubbkassa siden 2005. Michael Tunstall var en av supporterne bak brevet.

SERIEÅPNING: Manchester United serieåpner hjemme mot Chelsea. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer

Til Dagbladet sa han:

- Selv om Glazer-familien sa at kommunikasjon var viktig da de tok over klubben i 2005, har den vært svært begrenset. Manchester United-fansen lever i mørket, og vi krever å få svar på hvorfor klubben har brukt 14 år på å betale en gjeld på ti milliarder som de ikke hadde før de ble kjøpt opp.

- Vi er en klubb i forfall. Vi pleide å kjempe om titler, nå må vi velge mellom hvem av rivalene vi helst vil at skal vinne. Før var spill i Champions League selvsagt, nå sliter vi med å kvalifisere oss.

Savnet av midtbanespiller og spiss har gått igjen i fotballdiskusjonene mellom United-fans. I en analyse i avisa Daily Mail sier den tidligere England-profilen Peter Crouch:

- Wan-Bissaka er en god signering. Beundringen min for Harry Maguire kunne ikke vært større. Men jeg er overrasket over at de ikke har fått inn en «flygende angrepsspiller». Og jeg kan ikke tro at de ikke har utnyttet situasjonen til Gareth Bale i Real Madrid.

Trygg

Det første svaret på hvor laget står får vi i morgen. Da kommer Frank Lampards Chelsea til Old Trafford. Solskjær føler seg trygg på at han har et godt utgangspunkt:

- Da overgangsvinduet stengte, hadde jeg en følelse av lettelse. Nå er det gjort. Vi vet hva vi har å jobbe med. Jeg er fornøyd med de tre spillerne vi har signert.