Fans stormet banen da Blackburn rykket ned

Store protester mot Steve Kean og eierne.

STORMET BANEN: En Blackburn-tilhenger stormer banen og kastet fra seg sesongkortet i protest mot Steve Kean og eierne av klubben. Foto: AFP PHOTO/ ANDREW YATES/ NTB scanpix
STORMET BANEN: En Blackburn-tilhenger stormer banen og kastet fra seg sesongkortet i protest mot Steve Kean og eierne av klubben. Foto: AFP PHOTO/ ANDREW YATES/ NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Blackburn-Wigan 0-1 (0-0)

Alcaraz dukket opp på en corner like før slutt og stanget gjestene mot en ny Premier-League kontrakt. Samtidig betydde scoringen spikeren i kista for Blackburn og Steve Kean som nå må ta den tunge veien ned en divisjon.

Kean har tidligere uttalt at klubben aldri ville rykke ned denne sesongen, og det spørs hvor lenge manageren har igjen i sjefstolen på Ewood Park. Etter kampen stormet flere fans banen for å si hva de mente om Kean.

EN HØNE Å PLUKKE MED EIERNE: Blackburn-fansen slapp en høne inn på banen som protest mot eierne Venky`s. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB scanpix
EN HØNE Å PLUKKE MED EIERNE: Blackburn-fansen slapp en høne inn på banen som protest mot eierne Venky`s. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB scanpix Vis mer

Paul Robinson var en av få spillere som ikke forlot banen da den ble stormet av 30-40 fans. Han ble stående å snakke med de frustrerte tilhengerne.

Måtte vinne Blackburn måtte vinne kveldens kamp mot Wigan for å unngå nedrykk. Det kunne du se i den første omgangen da laget virket svært nervøst. En høne som ble kastet ut på banen var det mest spennende som skjedde i den første omgangen.

Fuglen var ikledd et Blackburn-flagg for dagen, og var en tydelig demonstrasjon mot manager Steve Kean og Venky`s som spesialiserer seg på kylling-mat.

Publikum virket ikke særlig interessert i det som foregikk på banen, og brukte all energi på å synge stygge ting om manageren og eierne. Kean var derfor ikke sen da han gikk i garderoben ved pause til stor pipekonsert.

Frustrerte fans Like før pause skal en supporter ha kastet sesongkortet sitt i retning Kean før han ble ført ut av stadion. Ute på banen måtte ledertypen Dunn ut med en skade, noe som var veldig dårlig nytt for hjemmelaget.

BLE IGJEN PÅ BANEN: Paul Robinson var en av få spillere som tok seg tid til å snakke med de frustrerte supporterne på banen etter kampen. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix
BLE IGJEN PÅ BANEN: Paul Robinson var en av få spillere som tok seg tid til å snakke med de frustrerte supporterne på banen etter kampen. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix Vis mer

Blackburn kom litt bedre med tidlig i den første omgangen. Yakubu fikk avslutte fra god posisjon, men to Wigan-spillere kasetet seg inn og blokkerte skuddet fra spissen.

Hjemmelaget ropte på straffespark da timen var spilt. Hoilett gikk i bakken etter en duell i feltet, men dommeren vinket spillet videre til stor frustrasjon for hjemmelagets tilhengere.

- Stor seier Moses og Wigan ville også ha straffe da Moses gikk over ende i feltet etter en duell mot Gamst Pedersen. Dommeren var ikke i tvil og ga Moses det gule kortet for filming.

Resultatet betyr at enten Queens Park Rangers eller Bolton vil bli det siste laget som rykker ned. Wolverhampton ble det første laget som må ta turen ned en divisjon etter denne sesongen.

PROTESTER: Det ble rettet mer fokus på Steve Kean og Venky´s enn selve kampen i kveld. Foto: AFP PHOTO/ ANDREW YATES/NTB scanpix
PROTESTER: Det ble rettet mer fokus på Steve Kean og Venky´s enn selve kampen i kveld. Foto: AFP PHOTO/ ANDREW YATES/NTB scanpix Vis mer

- Det var en stor seier. Vi visste at vi måtte ha noe fra denne kampen for å unngå nedrykk. Vi viste karakter i dag, sa Wigan-spiller Caldwell etter kampen via TV 2.