Reaksjoner europeisk Superliga

Fans truer med voldsomme reaksjoner

Nyheten om en europeisk superliga i fotballen faller ikke i god jord hos supporterne.

SLIK BLIR DET: Den nye «superligaen» vekker sterke reaksjoner. Slik kan reglene i den nye eksklusive ligaen bli. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag kom bekreftelsen på at seks engelske, tre spanske og tre italienske storklubber skal danne en ny Superliga «så fort som mulig», med kamper i midtuka.

Planen er at det totalt skal være 20 lag med i ligaen, med 15 «faste lag» og fem plasser hvor lag kan rykke opp/ned.

Planene vekker sterke reaksjoner - også blant supporterne.

- Helt overordnet så virker det som en fotballkrig. Det er dét det egentlig handler om. UEFA forsøker fortvilt å ha kontroll på dette, men har mistet den, mener Tore Hansen, daglig leder i Liverpools offisielle norske supporterklubb.

Får de lov?

Hansen påpeker at planene om en superliga kommer i tillegg til spill i hjemlig liga. Det er de europeiske turneringene som Champions League og Europa League det vi gå ut over.

- Spørsmålet om de får lov til å kjempe i hjemlig liga. Hvis ikke kan jeg ikke se noen vei videre med dette prosjektet. Det er fotballens «bread and butter», uansett hvordan man vender på det, mener Hansen.

Samtidig truer Det europeiske fotballforbundet (UEFA) blant annet de involverte klubbene med utestengelse fra enhver annen turnering på nasjonalt, europeisk og verdensplannivå. Spillerne kan også bli nektet å spille landskamper for landet sitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer