Fans varsler sjokkgrep

Cristiano Ronaldo og Manchester United risikerer å spille for tomme tribuner mot Liverpool om elleve dager. Fansen mobiliserer til boikott. Supporter til Dagbladet: - Savner Ole Gunnar Solskjær.

DÅRLIG START: Cristiano Ronaldo og Manchester United. Foto: NTB
DÅRLIG START: Cristiano Ronaldo og Manchester United. Foto: NTB Vis mer
Publisert

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United-supportere som er forbannet på eierfamilien Glazer planlegger et sjokkgrep mot klubben.

Storavisa The Times skriver torsdag at det er en stor aksjon på gang. Folk oppfordres til å boikotte neste hjemmekamp mot Liverpool. Kampen spilles mandag 22. august.

I går tok hashtag #EmptyOldTrafford av på Twitter. Det ble postet 55 000 meldinger knyttet til initiativet om boikott.

KRITISKE: Manchester United-supporterne Robert Lockeridge og Mandie Stewart vil ha endringer i klubben. Her rusler de utenfor Old Trafford i går kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland
KRITISKE: Manchester United-supporterne Robert Lockeridge og Mandie Stewart vil ha endringer i klubben. Her rusler de utenfor Old Trafford i går kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Det må en storrengjøring til fra innsida. Entusiasmen er borte på grunn av Glazer-familien, sier United-supporter Robert Lockeridge til Dagbladet.

United startet sesongen på horribelt vis med 2-1-tap for Brighton. Laget tok med seg problemene fra i fjor inn i den nye sesongen. Den nye manageren Erik ten Hag var et perpleks skue på sidelinja.

På tribunen satt eier Avram Glazer. Bak seg hadde han en mann med propp i ørene - i tilfelle fansens aggresjon skulle ta overhånd. Det var protester både før, under og etter kampen.

Og nå kan det komme mer.

MAI 2021: Manchester United-supporterne protesterte før Liverpool-kampen. Den ble til slutt utsatt. Nå kan det komme flere aksjoner. Foto: NTB
MAI 2021: Manchester United-supporterne protesterte før Liverpool-kampen. Den ble til slutt utsatt. Nå kan det komme flere aksjoner. Foto: NTB Vis mer

The Times skriver:

- Forrige sesong ble Uniteds kamp mot Liverpool utsatt fordi hundrevis av fans brøt seg inn på Old Trafford med bannere og slagord mot Glazer. Nå øker oppfordringen om at supporterne ikke skal komme på kampen mot sine bitre rivaler om en uke fra mandag.

Fansen mener eierne legger gjeld over på klubben og ikke driver den slik en fotballklubb skal gjøres. Regnskapet skal vise seks milliarder kroner i gjeld. Drømmen er å få til det samme som skjedde på San Siro i Milano i 2015.

Den gang gikk AC Milan mot Cagliari omtrent for folketomme tribuner. Fansen i Curva Sud mobiliserte. Årsaken var måten klubben ble ledet på.

GLISSENT: San Siro var så å si tom da AC Milan spilte mot Cagliari i mars 2015. Supporterne protesterte mot lederskapet i klubben. Foto: NTB
GLISSENT: San Siro var så å si tom da AC Milan spilte mot Cagliari i mars 2015. Supporterne protesterte mot lederskapet i klubben. Foto: NTB Vis mer

En liknende aksjon ble iscenesatt i forbindelse med den siste kampen til Valencia i mai. Målet var klubbens eier, Peter Lim. I stedet for å være inne på stadion sto fansen utenfor.

Tidligere var det magisk for alle å komme til Old Trafford. Nå snakkes det om at det ikke er noe mer spesielt å komme dit enn til Queens Park Rangers hjemmebane, Loftus Road. Storheten og mystikken er borte.

- Siden Sir Alex Ferguson dro har alt mislyktes, sier supporter Robert Lockeridge, som Dagbladet møter utenfor Old Trafford.

- De beste spillerne vil ikke lenger signere for oss. Vi spiller ikke i Champions League og er ikke attraktive nok. United har alltid vært supporternes klubb. Nå handler det bare om penger.

STORT: Flere heldige supportere fikk møte Manchester United-spillerne som var i Norge. Anledningen var kampen mot Atlético Madrid på Ullevaal stadion. Video: Shad Madrian Vis mer

Han fortsetter:

- Tidligere United-spiller Paul Scholes er en venn av meg. Da Ferguson tilbydde ham en ny kontrakt på 20.000 pund i uka (230.000 kroner), brydde han seg ikke. Det viktigste var å spille for United.

- Hva tror du om den nye manageren, Erik ten Hag?

- Jeg tror på ham. Problemet er å få inn de rette spillerne.

NY MANAGER: Erik ten Hag er mannen som skal få dreis på Manchester United igjen. Foto: NTB
NY MANAGER: Erik ten Hag er mannen som skal få dreis på Manchester United igjen. Foto: NTB Vis mer

- Hva med Ole Gunnar Solskjær?

- Jeg savner ham. Han var United tvers igjennom. Han gjorde det han kunne, men det gikk ikke.

Det er ikke tilfeldig at det er varslet en aksjon i forbindelse med nettopp Liverpool-kampen. Den har hele verdens øyne rettet mot seg og vil ramme ekstra hardt.

MISFORNØYDE: Mark Yates og Katie Robinson kjenner ikke klubben igjen. Foto: Tore Ulrik Bratland
MISFORNØYDE: Mark Yates og Katie Robinson kjenner ikke klubben igjen. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Shithouse! Eierne må pakke sammen, sier Mark Yates, en annen supporter Dagbladet møter.

Med et Old Trafford som kneiser i bakgrunnen får han støtte av kjæresten Katie Robinson:

- Når du sammenlikner klubben med i dag og for noen år siden, så er det en bitter pille å svelge, sier hun.

Tidligere United-direktør Michael Knighton bekrefter at han ønsker å legge inn et bud på klubben.

Lørdag spiller United mot Brentford borte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer