FORTSATT KRITISK: Det er ingen ny informasjon om tilstanden til Michael Schumacher, som fredag fylte 45 år. Her er hans manager Sabine Kehm omringet av journalister utenfor sykehuset i Grenoble. (Foto: Charles Platiau, Reuters / NTB scanpix
FORTSATT KRITISK: Det er ingen ny informasjon om tilstanden til Michael Schumacher, som fredag fylte 45 år. Her er hans manager Sabine Kehm omringet av journalister utenfor sykehuset i Grenoble. (Foto: Charles Platiau, Reuters / NTB scanpixVis mer

Fansen ber for Michael Schumacher på bursdagen

Strømmer til sykehuset i Grenoble.

Tilhengere av motorsportlegenden Michael Schumacher strømmet torsdag til sykehuset i Grenoble for å be for ham på 45-årsdagen.

Schumachers tidligere arbeidsgiver Ferrari satte opp busser til den franske byen slik at medlemmer av fanklubben kunne delta i en stille markering utenfor sykehuset der Schumacher kjemper for livet etter skiuhellet i romjula.

- Dette er en spesiell dag for Ferrari og alle våre fans, for det er Michaels fødselsdag. Vi har så mange vidunderlige minner, og vi har valgt ut 72 av dem. De står for seirene han i årene 1996 til 2006 feiret for oss, skrev Ferrari på sitt nettsted.

- Nå utkjemper han sitt livs viktigste kamp, og derfor vil vi sende ham helt spesielle gode ønsker. Forza Michael! (Heia Michael!)

Schumacher vant de fem siste av sine sju VM-titler i formel 1 som Ferrari-fører.

Uendret situasjon Det har ikke vært ny informasjon om Schumacher siden nyttårsaften. Både sykehuset og hans manager Sabine Kehm har avslått å kommentere tilstanden hans. De har vist til at ny informasjon kommer bare når det skjer endringer.

Stillheten tolkes altså dit hen at tilstanden fortsatt er «kritisk, men stabil» slik legene informerte om tirsdag. Schumacher holdes i kunstig koma mens legene venter på at hevelser i hjernen skal gå ned.

Påtalemyndigheten i Albertville har innledet undersøkelser av omstendighetene rundt skiuhellet som førte til at Schumacher pådro seg omfattende hodeskader. Det gjelder blant annet om fart spilte en rolle, eller om steinrøysa der Schumacher falt burde vært sikret bedre.

Schumacher planla som vanlig å feire fødselsdagen med familie og venner i Méribel. I stedet ligger han livstruende skadd på universitetssykehuset i Grenoble.

Støttemeldinger Schumachers uhell har rystet en hel idrettsverden, og fredag strømmet på ny ønsker om god bedring inn fra andre stjerner.

Den tidligere tennisstjernen Boris Becker var blant dem som gratulerte Schumacher med dagen, med Twitter-hashtag #KaempfenSchumi (kjemp, Schumi).

«Hold ut» tvitret tidligere lagkamerat Rubens Barrichello, mens Giancarlo Fisichella skrev «vi ber for deg».

En bilsportstjerne med enda flere titler enn Schumacher sendte også sin melding. «Gratulerer med dagen. Bli snart frisk, mester» tvitret den nidobbelte rallyverdensmesteren Sebastien Loeb.

Schumacher dominerte formel 1 i mye av sin karriere. Med sju VM-titler og 91 løpsseirer har han flere enn noen annen. Han la opp første gang som 37-åring, men gjorde comeback i 2010. Sitt siste løp kjørte han i november 2012.

(NTB)

BER FOR SCHUMI: Supportere strømmer til sykehuset i Grenoble der helten deres ligger. Foto: SCANPIX/
 AFP  / JEAN-PIERRE CLATOT
BER FOR SCHUMI: Supportere strømmer til sykehuset i Grenoble der helten deres ligger. Foto: SCANPIX/ AFP / JEAN-PIERRE CLATOT Vis mer