- Fansen har snudd seg mot Solskjær veldig raskt. De er forbanna

Det forteller Cardiff-ekspert.

MISTER STØTTEN: Ole Gunnar Solskjær er i ferd med å miste støtten blant supporterne. Ting ble ikke bedre etter at Cardiff i helga rotet bort en 2-0-ledelse hjemme mot Norwich etter en fryktelig annen omgang. Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpix
MISTER STØTTEN: Ole Gunnar Solskjær er i ferd med å miste støtten blant supporterne. Ting ble ikke bedre etter at Cardiff i helga rotet bort en 2-0-ledelse hjemme mot Norwich etter en fryktelig annen omgang. Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I går ble det skrevet om hvordan murringen blant Cardiff-supporterne er i ferd med å stige til et klagehyl.

Flere mener det er på tide at Vincent Tan gjør det samme som han gjorde med forgjengeren Malky Mackay, og sender Solskjær på dør. I alle fall om det ikke blir poeng hjemme mot Middlesbrough i kveld.

Terry Phillips har over 40 års erfaring som sportsjournalist i Wales Online, og har fulgt laget tett. Han sier til Dagbladet at han er overrasket over hvor raskt opinionen har snudd seg mot nordmannen.

- Fansen har snudd seg mot ham veldig raskt. De er forbanna. Han fortsetter å bytte mye på laget sitt, og stiller ikke med det folk flest ser på som den beste elleveren.

- De er forbanna Vondt ble verre etter det forsmedelige nederlaget mot Norwich på søndag hvor Solskjærs menn tapte 2-4 etter å ha ledet 2-0. Phillips lot seg overraske over den fullstendige kollapsen etter hvilen.

- Førsteomgangen mot Norwich er det beste jeg har sett av dem i år. Den andre omgangen var det verste. Jeg spurte Ole om dette etter kampen, og det sa han seg enig i, sier Phillips.

Etter kampen var Phillips ute for å ta temperaturen på klubbens tilhengere. Tilbakemeldingene var ikke gode sett med norske øyne.

GODT MOT: Ole Gunnar Solskjær sammen med Cardiff-laget under sesongoppkjøringen i Kirchbichl i Østerrike. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
GODT MOT: Ole Gunnar Solskjær sammen med Cardiff-laget under sesongoppkjøringen i Kirchbichl i Østerrike. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

- Jeg gikk ned i byen for å snakke med fansen på lørdag kveld, og de er forbanna. Det var mange som rett og slett mente at han må gå, men jeg sier igjen at jeg synes han skal få noen måneder til. De kommer til å plukke poeng, sier Phillips.

- Fansen klarer ikke å se forbedring, men jeg synes seks kamper er for tidlig å snakke om en endring. Han trenger et par-tre måneder til. Han er i ferd med å sette sitt eget preg på laget.

For tidlig å bytte Tilhengerne var heller ikke snauere enn at de i samme slengen lanserte arbeidsledige Tony Pulis som Solskjærs naturlige erstatter.

Phillips forstår godt at Pulis vil være et naturlig valg.

- Pulis er en stor fan. Han var på Cardiff-kampene som liten gutt. Han var ikke tilgjengelig for dem i januar da de ansatte Solskjær, men jeg synes likevel det er for tidlig å bytte sjef. Det er først nå Ole har fått på plass alle spillerne sine.

Ingen vet hva Tan tenker I går snakket Dagbladet med Anders Sigdestad, leder i Cardiffs norske supporterklubb. Han sier at Tan fort kan finne på å beholde Solskjær bare for å vise hvem som er sjefen.

- Vincent Tan styrer sitt eget løp, og han hører i alle fall ikke på fansen. Om folk sier at de vil ha Pulis, kommer han helt sikkert til å hente noen andre eller fortsette med Solskjær. Han beholder gjerne Solskjær ut sesongen bare for å irritere tilhengerne og vise at det er han som bestemmer, sier Sigstrand.

Phillips sier seg enig.

AVSLAPPA: Terry Phillips sier at Solskjær er rolig. - Han er så kul. Jeg har snakket med han privat, og han vet både hva han vil og hvordan han skal gjøre det, sier han. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
AVSLAPPA: Terry Phillips sier at Solskjær er rolig. - Han er så kul. Jeg har snakket med han privat, og han vet både hva han vil og hvordan han skal gjøre det, sier han. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

- Dessuten har det fansen mener lite eller ingenting å si. Her er det Vincent Tan som bestemmer, og verken jeg eller noen andre aner hva han tenker, sier han, men legger til at Solskjær virker veldig lite preget av oppstyret.

- Han er så kul. Jeg har snakket med han privat, og han vet både hva han vil og hvordan han skal gjøre det.

VRAKET: Mats Møller Dæhli var ikke på banen da Cardiff tapte mot Norwich. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
VRAKET: Mats Møller Dæhli var ikke på banen da Cardiff tapte mot Norwich. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer