DEBATT: Ole Gunnar Solskjærs drømmestart som Manchester United skaper temperatur og debatt blant en rekke Foto: AP Photo/Rui Vieira
DEBATT: Ole Gunnar Solskjærs drømmestart som Manchester United skaper temperatur og debatt blant en rekke Foto: AP Photo/Rui VieiraVis mer

Ince ut mot Solskjær. Carragher reagerer: - Bare sprøyt

Fansen har talt: Vil ha Solskjær permanent

Majoriteten av Manchester United-fansen vil ha Ole Gunnar Solskjær som permanent manager. Det advarer legendariske Paule Ince mot. Jamie Carragher og Yaya Touré tar nordmannen i forsvar.

Ifølge en spørreundersøkelse fra Manchester Evening News, ønsker 65 prosent av Manchester United-supporterne Ole Gunnar Solskjær som permanent manager, av de 6000 som har svart. 32 prosent håper på Tottenham-manager Mauricio Pochettino og bare én på prosent Englands landslagssjef Gareth Southgate.

Den massive hyllesten av Solskjærs forvandling av Manchester United-laget, etter seks strake seirer så langt, fem av dem i Premier League, får Paul Ince til å reagere. Ince spilte 206 kamper for Manchester United i perioden 1989-1995, før han representerte klubber som Inter og Liverpool.

- La oss være ærlige: Det kunne ikke ha gått mye verre i Manchester United enn før José Mourinho forsvant. Det var en mørk sky over hele klubben, spillerne, supporterne og støtteapparatet. Det påvirket prestasjonene på banen, sier Ince ifølge Manchester Evening News.

SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær har fått en veldig god start som manager for Manchester United. En av av grunnene til det kan ifølge Dagbladets sportsjournalist Øyvind Godø være Solskjærs aktive bruk av sin læremester Alex Ferguson. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Nå er lenkene av, men det betyr ikke at Ole er rett mann for jobben. Jeg kunne ha gjort det samme. Det kunne også Steve Bruce. Alle kunne ha gått inn og gjort det Ole har gjort. Det var ikke en vanskelig ting å gi de spillerne frihet.

Carragher tar Solskjær i forsvar

Slike uttalelser får Liverpool-legenden Jamie Carragher til å reagere.

- Før Tottenham-kampen snakket folk om at hvem som helst kunne ha gjort jobben som Ole har gjort. Det er bare sprøyt, sier Carragher ifølge Sky Sports.

- Folk har sagt at disse kampene er enkle, men forrige sesong da United ble nr. 2 i ligaen og kom til FA Cup-finalen, tapte de tre kamper mot nyopprykkede lag. Det er ikke lett å slå slike lag.

Carragher gir Solskjær mye av æren for snuoperasjonen.

- Under Mourinhos ledelse framsto Manchester United redde i toppkampene og veldig opptatt av hva motstanderen gjorde. Vingene ble trukket ned som sidebacker, og det endret seg ikke da klubben fikk bedre spillere heller.

- Det jeg elsket fra dette United-laget mot Tottenham på Wembley var at frykten var forsvunnet. De var fryktløse.

Mener Pochettino bør velges

Ince er derimot av en helt annen oppfatning.

- Manchester United bør ikke gjør en forhastet avgjørelse og velge en manager på grunn av disse seks seirene, som stort sett har kommet mot lag på nedre halvdel. Hvis Ole får klubben opp i topp fire og til Champions League-finalen derimot, blir det noe helt annet, mener 51-åringen.

- De neste årene trenger klubben å få inn en manager som kan gjøre dem konkurransedyktige mot Manchester City og Liverpool. Pochettino er mannen som kan klare det. Jeg mener han burde være Manchester Uniteds førstevalg og burde gjøre hva de kan for å hente ham.

Yaya Touré roser Solskjær

Manchester City-legenden Yaya Touré skryter på sin side av Solskjærs påvirkning av primært Paul Pogba, en spillertype med den samme unike fysikken som Touré selv hadde i sin storhetstid.

- For å være ærlig, tror jeg Paul har mer tro på sin manager nå. Hans nye manager gir Paul muligheten til å være sjefen på bana, sier Touré ifølge Sky Sports.

- Han er en spiller som ønsker å ha en slik relasjon med manageren, få tillit, bli bedt om å angripe og føle kjærligheten.