<strong>NY STIL:</strong>
Ole Gunnar Solskjær ledet Molde fra tribunen mot AaFK og kommer til å fortsette med det i de kommende kampene. Her sammen med Thomas Mork og pressen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NY STIL: Ole Gunnar Solskjær ledet Molde fra tribunen mot AaFK og kommer til å fortsette med det i de kommende kampene. Her sammen med Thomas Mork og pressen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Fansen hyllet assistent Moe, men Solskjær styrte alt med mobilen

Solskjærs nye stil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅLESUND (Dagbladet): - Erling Moe, Erling Moe, ropte Tornekrattet etter 2-1-seieren over AaFK i slaget om Møre og Romsdal.

For det var assistenttrener Moe som hadde det dirigerende ansvaret fra Molde-benken mot erkerivalene fra Ålesund. Men rett før slutt kom Ole Gunnar Solskjær ned på banen og tok del i jubelscenene.

Da hadde den nyansatte Molde-treneren, eller manageren som han ofte blir kalt som den eneste i Norge, sittet på pressetribunen nesten gjennom hele kampen sammen med Thomas Mork.

- Jeg har mye bedre oversikt oppe på tribunen. Jeg må danne meg et bilde av dagens stall, og det gjør jeg best fra tribunen. Det er enklere å analysere derfra, forteller Solskjær til Dagbladet.

- Kommer du til å gjøre det fremover også?

- Vi får se, men jeg kommer nok til å fortsette med det ut sesongen i hvert fall. Jeg tror ikke min tilstedeværelse på banen har så mye å si. Om jeg roper fra sidelinjen eller for meg selv på tribunen, påvirker nok ikke spillerne, tror 42-åringen.

Lot seg ikke provosere Han viste ikke altfor mye engasjement da Tommy Høiland ordnet 1-0 etter 15 minutter, men jublet litt for seg selv. Da Leke James utlignet, reiste en AaFK-supporter seg opp og forsøkte å provosere Solskjær med intens jubel foran ansiktet hans.

<strong>JUBEL:</strong> Ole Gunnar Solskjær kom ned på banen i sluttminuttene og ble med på jubelscenene.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
JUBEL: Ole Gunnar Solskjær kom ned på banen i sluttminuttene og ble med på jubelscenene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Haha, det går fint. Fotball er følelser. Det er slik det skal være, sier Manchester United-legenden.

Følelser var det også i sving da Mohamed Elyounoussi sørget for Molde-seier i en periode hvor AaFK hadde spillet. Da jublet Solskjær og Mork med en relativt synkron og samstemt «high five».

Like etter forlot Moldes manager pressetribunen og tok del i feiringen med fansen.

- Jeg kan jo ikke gå glipp av det. Jubelscenene måtte jeg ha med meg, sier Solskjær og gliser.

Mobilstyring Han dro ofte frem mobilen under kamp, men bedyrer at det ikke var for å følge med på Manchester United - Manchester City som gikk samtidig.

- Haha, nei, vi hadde jo kamp selv. Det var for å kommunisere med Erling. Det fungerer like bra med mobilen som fra sidelinjen, mener Solskjær.

Med sin helt egen og avslappede stil har den tidligere Manchester United-yndlingen vært en del av en fantastisk Molde-uke.

- Alle har sin stil. Jeg kommer ikke til å sitte på tribunen under kamp, men kanskje det fungerer for ham, sier AaFK-trener Trond Fredriksen til Dagbladet.

Det har det gjort foreløpig.

Etter comebacket har Molde slått både selveste Celtic og erkerivalen AaFK. I tillegg har flere spillere hintet til at de likevel vil bli i klubben, mens Daniel Berg Hestad vurderer å ikke legge opp likevel.

Det hele har skjedd omtrent uten at Solskjær har hatt gress under føttene.

- Vi er veldig glad for å ha ham tilbake i klubben. Han har oppnådd fantastiske ting på banen og er en vi liker å spille under, sier målscorer Høiland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer