Fansen i ferd med å gi opp Deila

- Vil komme under et voldsomt press med tap.

HARDT: Ronny Deila kjemper videre i motvind i Celtic. Nå er fansen i ferd med å gi ham opp. Foto: REUTERS / Russell Cheyne / NTB Scanpix
HARDT: Ronny Deila kjemper videre i motvind i Celtic. Nå er fansen i ferd med å gi ham opp. Foto: REUTERS / Russell Cheyne / NTB ScanpixVis mer

Ronny Deila kjemper videre i motvind i Celtic. Nå er fansen i ferd med å gi ham opp.

Én seier på de sju siste kampene har satt nordmannen i en meget vrien situasjon.

- Deila vil komme under et voldsomt press med tap onsdag (i ligacupen). Fansen har begynt å miste troen på ham. Celtic-troppen er dyr i forhold til resten av den skotske ligaen, sier BBC-reporter Liam McLeod til NTB.

Han har fotfulgt Celtic i en årrekke og vet å peile stemningen i og rundt storklubben.

- Men vi skal huske at Celtic har samme antall poeng i ligaen nå som for to år siden. Da slo de Barcelona i mesterligaen samme høst.

- For at Deila skal få opp tilliten hos fansen, bør han skaffe seg fem-seks seirer i ligaen på rappen.

Tøft Onsdag spiller Celtic hjemme mot Hearts (topper nest høyeste divisjonen) i ligacupen. Skulle Deilas lag ryke der, er det dramatisk for ham.

Daily Record har en artikkel tirsdag der fansen får si sitt om laget.

Avisen skriver at mange tilhengere ikke tror Deila får fylle 40 år som Celtic-sjef.

Han rundet 39 søndag. - Hvis Hearts vinner kampen onsdag, må Deila og teamet hans reise, skriver Bob Stevenson.

- Jeg var på Parkhead søndag, og for første gang på over 50 år gikk jeg hjem i pausen. Jeg var ikke enig i utnevnelsen av ham, men ga han en sjanse likevel. Han er ikke mannen for denne jobben, er meldingen fra Jim Boyle.

- Deila er uten jobb før jul. Vi har et godt resultat - mot Dundee United, melder John Orr.

Søndag spiller Celtic borte mot nestjumbo St. Mirren i serien. Torsdag til uka kommer Dinamo Zagreb til Glasgow i europaligaen.

Det kan vise seg å bli en meget avgjørende kamp for Deila. Europacupkveldene har vært Celtic-fansens store gulrot i mange år.

(NTB)