Manchester United mot Cardiff

Fansen i harnisk: - Denne klubben er død. Vi er rævkjørt

Manchester Uniteds tilhengere buet mot sine egne og sosiale medier koker etter sjokktapet mot Cardiff.

SKUFFET: Ole Gunnar Solskjær måtte se laget sitt tape 2-0 mot Cardiff på hjemmebane i siste seriekamp på Old Trafford. Foto: PA Photos
SKUFFET: Ole Gunnar Solskjær måtte se laget sitt tape 2-0 mot Cardiff på hjemmebane i siste seriekamp på Old Trafford. Foto: PA PhotosVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United tapte 2-0 mot nedrykksklare Cardiff i sesongens siste seriekamp.

Nordmannen har ikke hatt en enkel jobb etter overtakelsen tidligere i år. Totalt tok klubben 15 færre poeng i år sammenliknet med fjorårets sesong.

- Visste ikke Ole Gunnar Solskjær hvor alvorlig situasjonen er, så vet han det nå. Han trenger ikke bare nye spillere. Manchester United trenger egentlig et helt nytt lag, sier Dagbladets kommentator, Morten Pedersen.

- Truffet en murvegg

Solskjær ble stilt til veggs på pressekonferansen etter kampen. 46-åringen hadde bare én positiv ting å trekke fram; at sesongen var over.

- Vi har vært dårlige. Vi har truffet en murvegg i slutten av sesongen. Det er selvfølgelig veldig skuffende, men det positive er at sesongen er over. Vi kan sette en stor strek over det og se framover, sier Solskjær.

En journalist lurte på om nordmannen er sjokkert over den sviktende formen, men det avkrefter han.

- Dynamikken i fotball er marginer, selvtillit, mangel på selvtillit, vaner. Det er å komme inn hver dag og gjøre jobben. Det er en lang sesong. På starten ble jeg kritisert for at jeg spilte for mye med samme lag, så fikk vi skader, og da måtte vi rotere. Vi kunne ikke fortsette med det vinnende laget. Vi hadde ikke et sterkt nok fundament til å fortsette med de prestasjonene, sier Solskjær.

På spørsmål om Ed Woodward, administrerende direktøri United, og Glazer-familien, eierne av klubben, forstår hvor stor jobb han har foran seg, og hvor lang tid det kommer til å ta, svarer Solskjær:

- Definitivt. Jeg har hatt mange samtaler. De har vært åpne og ærlige. Vi vet hvor vi er. Vi er for langt bak der vi ønsker å være. Slutten av sesongen gjør det tydeligere, sier Solskjær, som sikter mot en topp fire-plassering og et trofé neste sesong.

- Nok å tenke på

På Old Trafford buet hjemmefansen på sine egne da lagene gikk til pause på stillinga 0-1 til Cardiff, og da United-fansen måtte se laget sitt avslutte sesongen med 0-2-tap, slang flere fans seg på buiingen.

Samuel Luckhurst, skribent i Manchester Evening News, oppsummerer sesongen greit.

- United ender sesongen like langt fra vinnerne Manchester City til nedrykksklare Cardiff (32 poeng hver vei), skriver Luckhurst på Twitter.

Også Manchester United-korrespondent i The Guardian, Jamie Jackson, reagerer på klubbens prestasjoner.

- Manchester Uniteds skuffende sesong ble passelig konkludert da nedrykksklare Cardiff slo til og ga sin tidligere leder Ole Gunnar Solskjær nok å tenke på, skriver Jamie Jackson på The Guardian.

Tidligere Manchester United-spiller, Rio Ferdinand, trekker fram mentalitet og arbeidsmoral som to viktige punkt til suksess.

- Det var ikke på denne måten vi ville at sesongen skulle ende. Arbeidsmoral og mentalitet spiller en stor del i hver enkelt og i lag som lykkes. Mye hardt arbeid framover, skriver Ferdinand på Twitter.

- Sjokkerende

Fotballkommentator Simen Stamsø-Møller mener Uniteds resultater denne helgen og forrige uke sier sitt om hvor store problemer klubben har for øyeblikket.

- Det er mye som er riv-ruskende gale i den klubben nå. Det er rett og slett sjokkerende, det skal ikke være mulig, sier Stamsø-Møller til Dagbladet.

Eksperter mener klubben må kvitte seg med minst fem spillere til sommeren, og det er også et bevis på at klubben sliter, forteller fotballkommentatoren.

- Det er det sikreste tegnet. Manchester United trenger en totalrenovering, og det er mye som må gjøres for at de skal være konkurransedyktige til høsten. Dette kommer til å ta tid, fortsetter han.

Om Solskjær vil få tid og ro til å videreutvikle dette laget, er han usikker på.

- Det er vanskelig å si hvor lang tid han får. Solskjær er avhengig av resultater før jul, ellers vil supporterne bli utålmodige. Likevel er det såpass mye som er gærent, at jeg er usikker på hvor lenge dette kan fortsette, avslutter Stamsø-Møller.

- Sinne og hat

Fansen er rett og slett forbanna etter sjokktapet søndag. Mange av klubbens egne tilhengere forteller at de nå har mista troa på den gigantiske klubben.

Kontrasten er stor når de lyseblå i Manchester feirer sitt andre strake seriegull, mens erkerivalen i Liverpool kommer på andreplass og skal ut i sin andre Champions League-finale på rad.

- Jeg har sett så mange trofeer blitt løftet på Old Trafford i løpet av mine 30 år. Dessverre vil jeg neppe få se dette igjen. Denne klubben er død. Vi er rævkjørt, skriver en fan på Twitter.

Andre har forhåpninger om at overgangsvinduet til sommeren vil gi håp og glede allerede i neste sesong.

- Dette er rett og slett flaut av United-spillerne. Jeg kan nesten ikke vente til sommeren for å se hvem som får fyken og hvem Solskjær henter for å styrke laget igjen, skriver en.

En tredje synes tittelkampen i årets Premier League var tøft å følge med på, ettersom det var klubbens største rivaler som kjempet om gullet.

- Det er vanskelig for meg som Manchester United-fan og se denne tittelkampen, og kampen om Europa-spill. Det er alle våre største rivaler. Samtidig taper vi mot Cardiff. Solskjær har en massiv jobb foran seg og han trenger å bygge seg et rykte ved å signere Daniel James og noen andre unggutter, skriver en fan til BBC Sport.

En siste går så langt og sier at han heller vil se rivalene spille kamp, enn sitt eget favorittlag.

- Hver gang jeg ser Manchester United nå, så er det ikke noe glede lenger, bare sinne og hat. Jeg vil heller seg Manchester City og Liverpool kjempe for ligagullet. Det er lag som viser at de vil blø alt for drakta, skriver en annen.

Straffescoring

Det var Nathaniel Mendez-Laing som sendte Cardiff i føringen fra straffemerket midtveis ut i første omgang.

I pausen gjorde Solskjær et offensivt bytte ved å bytte inn angrepsspilleren Anthony Martial for midtstopperen Phil Jones.

Likevel var det bortelaget som fant nettmaskene nok en gang, og det kort tid etter at andre omgang ble sparket i gang.

Dermed ville seg ikke for Manchester United i siste seriekamp heller, og Solskjær fikk dermed en miserabel avslutning på sesongen med tap mot gamleklubben.