- Fansen kommer til å elske meg igjen

Ronaldo selvsikker foran comebacket.

(Dagbladet.no): Cristiano Ronaldo har aldri vært noen ambassadør for janteloven, men så har han da tross alt grunn til å tro at han er noe.

Mens lagkameratene i Manchester United gikk på en smell mot Liverpool i går, mottok portugiseren Gullstøvelen, som bevis på at han var den mestscorende spilleren i Europa forrige sesong.

Utover høsten blir det mer prisdryss. Det tror i hvert fall Ronaldo selv, som i motsetning til blant andre Kaka ser på seg selv som en opplagt favoritt til å vinne Gullballen og Fifas «Player of the Year».

- Den beste kandidaten for de andre prisene er Cristiano Ronaldo. For å være ærlig, synes jeg at jeg har vært den beste og mest stabile. Og på sikt ønsker jeg å skrive meg inn i fotballhistorien som en av tidenes beste spillere, sier Ronaldo ifølge Reuters.

Forventer tilgivelse

Ankeloperasjonen har gjort at han ennå ikke har spilt for Manchester United siden sommerens overgangssaga med Real Madrid. Uniteds svake sesongstart gjør ikke savnet av portugiseren noe mindre, men det synges ikke lenger «Viva Ronaldo» på Old Trafford.

For selv om han har tatt selvkritikk på at han var naiv, og sagt at fansen ikke kan være sinte bare fordi han ønsket å følge sin barndomsdrøm, har ikke alle tilgitt ham for vinglingen.

Men Ronaldo er trygg på at han ikke har gjort uopprettelig skade på forholdet.

- Fansen kommer til å elske meg igjen

- Når jeg tar på meg drakta, kommer jeg til å gi alt. Og jeg er allerede en del av klubbens historie. Når jeg er tilbake på banen, vil fansen elske meg igjen, sier han selvsikkert.

Det tror også fotballskribent og redaktør i fanzinet United We Stand, Andy Mitten.

- Fansen kommer til å tilgi ham. De er skuffet over oppførselen hans, men alt som skal til er et par gode kamper, så vil de synge navnet hans. Det hjelper ingen å bue mot sine egne spillere. De liker ikke det han har gjort, men innser hvor viktig han er, sier Mitten til Dagbladet.no.

Vil ikke til City

Dersom Ronaldo virkelig ønsket å gjøre seg upopulær, kunne han alltids begynt å flørte litt med Manchester City. Sjeikene har varslet et rekordbud på 1,3 milliarder kroner når overgangsvinduet åpner igjen i vinter, men City of Manchester Stadium frister ikke Ronaldo like mye som Santiago Bernabeu.

- Ingen kan se inn i framtida, men jeg kan ikke se meg selv spille for et annet lag i Manchester, sier han.

Svaret på hvordan United-fansen tar imot ham er like rundt hjørnet. Ronaldo kan være tilbake allerede mot Villarreal til onsdag, og i hvert fall når United tar turen til Stamford Bridge neste helg.

- Ronaldo trener med førstelaget nå, og han sikter mot en plass på benken mot Chelsea 21. september, bekrefter Sir Alex Ferguson ifølge AFP.

FORVENTER Å BLI TATT IMOT MED ÅPNE ARMER: Manchester United-fansens kjærlighet til Cristiano Ronaldo har rustet, men ikke mer enn at de tar ham inn i varmen igjen når han trolig gjør comeback mot Chelsea neste helg. Det tror i hvert fall hovedpersonen selv.
FORVENTER Å BLI TATT IMOT MED ÅPNE ARMER: Manchester United-fansens kjærlighet til Cristiano Ronaldo har rustet, men ikke mer enn at de tar ham inn i varmen igjen når han trolig gjør comeback mot Chelsea neste helg. Det tror i hvert fall hovedpersonen selv. Vis mer
<B>VANT GULLSTØVELEN:</B> Og når Gullballen og Fifas «Player of the Year» skal deles ut, anser Ronaldo seg selv som den heteste kandidaten.