Zlatan etter debuten i MLS:

- Fansen krevde noe spesielt, og jeg ga dem Zlatan

20 minutter. Det var alt Zlatan Ibrahimovic trengte på å score to mål og sikre Los Angeles Galaxy tre poeng.

KASTET SKJORTA: Så glad ble Zlatan Ibrahimovic da han dunket inn sitt første mål for Los Angeles Galaxy. Her feirer han målet sammen med lagkameratene Ashley Cole og Chris Pontius. Foto: AP Photo / Jae C. Hong / NTB scanpix
KASTET SKJORTA: Så glad ble Zlatan Ibrahimovic da han dunket inn sitt første mål for Los Angeles Galaxy. Her feirer han målet sammen med lagkameratene Ashley Cole og Chris Pontius. Foto: AP Photo / Jae C. Hong / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 20 minutter var alt den svenske spisslegende Zlatan Ibrahimovic trengte for å for alvor gjøre seg bemerket i sin nye klubb Los Angeles Galaxy.

Da Zlatan ble byttet inn etter 70 minutter lå hjemmelaget under 1-3 i byderbyet mot Los Angeles FC. Like etter reduserte Chris Pontius, og da var det tid for Zlatan-show.

«Verdensklasse»

I det 75. minutt falt et langt, høyt framspill ned foran Ibrahimovic midt på motstanderens banehalvdel. Uten å nøle dro han til på halvvolley og så ballen fyke i en perfekt bue over keeper og inn i mål.

- Jeg snudde meg til min assistenttrener og sa «det er verdensklasse». Ibrahimovic er den perfekte definisjonen på briljans. Det er et mål som kommer til å gå verden rundt. Jeg er sikker på at det blir en YouTube-sensasjon, sier trener Sigi Schmid.

Men Zlatan var ikke ferdig knalltreffet fra langt hold. For på overtid, muligens fra offsideposisjon, nikket han inn vinnermålet.

- Om man ser tilbake på alle klubbene jeg har kommet til, så har jeg scoret i debuten. Jeg sa at jeg skulle score i dag også. Jeg venter bare på å få komme inn. Når man ligger under med 3-0 pumper adrenalinet, for man vil bare komme inn og hjelpe laget, sa hjemmefansens nye helt etter kampen, ifølge Aftonbladet.

- Fansen krevde noe spesielt, og jeg ga dem Zlatan.

Utslitt

Han beskriver supermålet sitt, det første, på følgende måte:

- Jeg spilte 20 minutter, men det føltes som 40 kamper. Jeg hadde jetlag og var seig i kroppen. Etter det første løpet ble jeg andpusten. Neste gang jeg fikk ballen tenkte jeg «jeg skyter i stedet for å løpe».

Også Zlatans norske lagkamerat, Ola Kamara, er fra seg av begeistring, og omtaler svenskens første mål som «helt sykt».

- I det Zlatan ble byttet inn så merket man hvordan laget løftet seg. Så er det han som vinner kampen for oss. Det er helt fantastisk, sier den norske landslagsspissen.

Dermed har Zlatan gjort seg bemerket både på og utenfor banen på bare noen ganske få dager. Etter hans første pressekonferanse ble Zlatan slaktet for et utbrudd mot landslagstrener Janne Andersson.

- Han (Andersson) burde fokusere på laget og ikke meg. Det er hva han burde gjøre. Når du taper to kamper, skal du ikke fokusere på meg - selv om du får spørsmål om meg, sa Zlatan på pressekonferansen.

Og la til at det er han som har satt Sverige på kartet.

- Jeg er ikke arrogant, det er fakta. Om han trenger meg - og jeg er hundre prosent - så er døra åpen, sa Zlatan om egen potensiell deltakelse under VM til sommeren.

Det fikk flere svenske fotballeksperter til å reagere. Olof Lundh omtalte det som en «idiotisk uttalelse» og Aftonbladets kommentator, Johanne Fränden, omtalte det som «barnslig og lite underholdende».

Norske innslag

Etter lørdagens kanondebut for sin nye klubb, fikk selvsagt Zlatan nok en gang spørsmål om VM.

- Som jeg sa i går: La oss holde dem på tærne, om jeg spiller eller ikke spiller, sa Zlatan.

Det var for øvrig to norske innslag i lørdagens spinnville Zlatan-debut. Både Jørgen Skjelvik og Ola Kamara startet for hjemmelaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer